TIL ARCTIC RACE: Mathieu van der Poel skal sykle Arctic Race i konkurranse med åtte lag fra Tour de France.
TIL ARCTIC RACE: Mathieu van der Poel skal sykle Arctic Race i konkurranse med åtte lag fra Tour de France. Foto: Yorick Jansens

Åtte Tour-lag og verdens mest lovende rytter til norsk etapperitt

Mathieu van der Poel kommer til Arctic Race sammen med flere storlag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arrangøren av Arctic Race of Norway skriver i en pressemelding at åtte Tour de France-lag blir å finne på startstreken under etapperittet nord i Norge mellom 15. og 18. august:

Dimension Data, Astana, Katusha-Alpecin, Jumbo-Visma, Cofidis, Arkéa Samsic, Total Direct Énergie og Wanty-Groupe Gobert.

– Årets ritt byr på en spennende miks av ryttere. Her får publikum se en blanding av de beste lagene i verden, og sterke internasjonale og norske utfordrere, sier rittsjef Knut-Erik Dybdal i en pressemelding.

I tillegg til Tour-lagene får man igjen se Mathieu van der Poel på startstreken. 24-åringen, som vant to etapper i fjorårets Arctic Race, er blant de heteste navnene i sykkelsirkuset etter å ha fått sitt definitive gjennombrudd i en råsterk vårsesong.

Nederlenderen vant Dwars door Vlanderen, De Brabantse Pijl og Amstel Gold Race, i tillegg til å havne på fjerdeplass i Flandern rundt i løpet av én måned. Men cyclocross-rytteren fra det lille nederlanske laget Corendon-Circus har terrengsykling under OL i Tokyo i tankene og har det som hovedmål frem til neste sommer.

Derfor har van der Poel valgt å utsette satsingen på landeveien, men tidligere denne måneden ble det likevel bekreftet at 24-åringen blir å se under VM i Yorkshire i slutten av september.

Deltakelsen i Arctic Race vil være van der Poels første på landeveien siden triumfen i Amstel Gold Race i februar og er en del av oppladningen til VM. Etter Arctic Race skal van der Poel sykle Tour of Britain som siste VM-forberedelse.

Det er foreløpig ikke bekreftet hvilke ryttere som kommer til Arctic Race.

Slik blir Arctic Race:
1. etappe: Å-Leknes (182 km)
2. etappe: Henninsvær-Svolvær (168,5 km)
3. etappe: Sortland-Storheia (176,5 km)
4. etappe: Lødingen-Narvik (166,5 km)