TIL ARCTIC RACE: Mathieu van der Poel skal sykle Arctic Race i konkurranse med åtte lag fra Tour de France.
TIL ARCTIC RACE: Mathieu van der Poel skal sykle Arctic Race i konkurranse med åtte lag fra Tour de France. Foto: Yorick Jansens

Åtte Tour-lag og verdens mest lovende rytter til norsk etapperitt

Mathieu van der Poel kommer til Arctic Race sammen med flere storlag.

Arrangøren av Arctic Race of Norway skriver i en pressemelding at åtte Tour de France-lag blir å finne på startstreken under etapperittet nord i Norge mellom 15. og 18. august:

Dimension Data, Astana, Katusha-Alpecin, Jumbo-Visma, Cofidis, Arkéa Samsic, Total Direct Énergie og Wanty-Groupe Gobert.

– Årets ritt byr på en spennende miks av ryttere. Her får publikum se en blanding av de beste lagene i verden, og sterke internasjonale og norske utfordrere, sier rittsjef Knut-Erik Dybdal i en pressemelding.

I tillegg til Tour-lagene får man igjen se Mathieu van der Poel på startstreken. 24-åringen, som vant to etapper i fjorårets Arctic Race, er blant de heteste navnene i sykkelsirkuset etter å ha fått sitt definitive gjennombrudd i en råsterk vårsesong.

Nederlenderen vant Dwars door Vlanderen, De Brabantse Pijl og Amstel Gold Race, i tillegg til å havne på fjerdeplass i Flandern rundt i løpet av én måned. Men cyclocross-rytteren fra det lille nederlanske laget Corendon-Circus har terrengsykling under OL i Tokyo i tankene og har det som hovedmål frem til neste sommer.

Derfor har van der Poel valgt å utsette satsingen på landeveien, men tidligere denne måneden ble det likevel bekreftet at 24-åringen blir å se under VM i Yorkshire i slutten av september.

Deltakelsen i Arctic Race vil være van der Poels første på landeveien siden triumfen i Amstel Gold Race i februar og er en del av oppladningen til VM. Etter Arctic Race skal van der Poel sykle Tour of Britain som siste VM-forberedelse.

Det er foreløpig ikke bekreftet hvilke ryttere som kommer til Arctic Race.

Slik blir Arctic Race:
1. etappe: Å-Leknes (182 km)
2. etappe: Henninsvær-Svolvær (168,5 km)
3. etappe: Sortland-Storheia (176,5 km)
4. etappe: Lødingen-Narvik (166,5 km)