Pavlova med krem og friske bær

I dag, fredag 21. juni, er det God morgen Norges siste sending før sommerferien. I den anledning baker Wenche festkaken pavlova!

Les igjennom hele oppskriften før du begynner!

Marengsbunn

  • 6 eggehviter, romtempererte
  • 1/4 ts salt
  • 250 g sukker (fint)
  • 1 ss maisennamel
  • 1 ½ ts bringebæreddik eller hvitvinseddik

Det er viktig at bakebollen er helt ren og fri for fett (gni den eventuelt med litt sitron).

Varm stekeovnen 120 grader.

Bruk en kjøkkenmaskin til å piske eggehviter og salt til det dannes et mykt «skum». Øk hastighetene på kjøkkenmaskin og pisk videre til «skummet» danner stive topper, tilsett sukker litt etter litt. Pisk til blandingen er stiv og blank og alt sukker er oppløst. Sikt inn maisennamel, tilsett eddik og vend lett sammen med en slikkepott.

Legg bakepapir på et stekebrett, tegn stor sirkel 26-28 cm. Fordel blandingen til en kakebunn ca. 2 ½ cm høy.

Bruk slikkepotten til å jevne kantene, ved å dra slikkepotten nedenfra og opp. Lag gjerne en grop på midten til fyllet.

Stek på nederste rille i varm stekeovn (120 grader) i ca. 1 ½ time til bunnen er sprø på yttersiden og lys kremfarget.

Skru av stekeovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til kaken er avkjølt. Ha stekeovnsdøren på gløtt, gjerne natten over.

Kakebunnen kan stekes flere dager i forveien.

Oppbevar den i kald stekeovn, eller pakk den i et kjøkkenhåndkle og oppbevar tørt (ikke kaldt) på kjøkkenbenken.

Pavlova pyntes rett før servering. Fordel kremen over bunnen og pynt med friske bær.

Wenche har brukt jordbær, blåbær, mango, kiwi og frisk mynte.