CHAMPIONS LEAGUE-VINNER: Fernando Torres og Chelsea vant Champions League i 2012 etter en dramatisk finale mot Bayern München.
CHAMPIONS LEAGUE-VINNER: Fernando Torres og Chelsea vant Champions League i 2012 etter en dramatisk finale mot Bayern München. Foto: Frank Augstein

Fernando Torres legger opp

Etter 18 år som profesjonell fotballspiller, med høye topper og dype daler, legger Fernando Torres skoene på hyllen.

I en video på Twitter bringer Fernando Torres (35) budskapet om at han legger opp som fotballspiller. Spanjolen varsler at han vil holde en pressekonferanse førstkommende søndag hvor han vil komme med flere detaljer.

Torres har spilt i Sagan Tosu siden sommeren 2018, og det er uvisst om han fullfører sesongen med tabelljumboen i den japanske ligaen eller setter sluttstrek nå.

Dermed legger en av de beste målscorerne fotballverdenen har sett opp. På sitt beste hadde El Niño et toppnivå man sjelden har sett maken til.

Liverpool-yndling

Etter å ha fått det store gjennombruddet i barndomsklubben Atlético Madrid, hvor han etter hver banket inn mål for hovedstadsklubben, ble han hentet til Liverpool. På Merseyside ble Torres fort en publikumsyndling mens han scoret på bestilling og leverte prestasjoner av ypperste verdensklasse.

Allerede i sin første sesong i Premier League leverte Torres 24 scoringer for rødtrøyene. Sesongen etter fulgte han opp med 14 fulltreffere i det som var et magert år på toppscorerlisten. Torres ble samme sesong nummer tre i kåringen av verdens beste fotballspiller - kun slått av Cristiano Ronaldo og Lionel Messi.

I sesong nummer tre på Anfield scoret Torres 22 mål før han midtveis i sin fjerde sesong på Anfield ble solgt til Chelsea for 50 millioner pund og det som var ny overgangsrekord i England.

Chelsea-motgang

Men Chelsea-eventyret ble ikke helt som man hadde sett for seg. Målsnittet falt som en stein og det tok over 900 minutter før Torres' første scoring for London-klubben kom. Men selv om Torres kun endte opp med 45 scoringer på 172 kamper for Chelsea og ble stemplet som flopp, fikk han med seg store triumfer.

Torres vant både Champions League, Europaligaen og FA-cupen med Chelsea før han etter et mislykket utlån til AC Milan returnerte til Atlético Madrid hvor han var med på å vinne Europaligaen.

På landslaget har Torres det som kan vinnes. I 2010 kunne Torres og Spania løfte VM-trofeet i Sør-Afrika. To EM-triumfer ble det også, henholdsvis i 2008 og 2012, hvor Torres scoret i begge finalene. I 2012-EM stakk Torres også av med gullstøvelen som turneringens toppscorer.

Det siste halvannet året har Torres spilt i japanske Sagan Tosu, men nå er det altså slutt for en av de beste spissene verden har sett.

ATLÉTICO-HELT:Fernando Torres tok farvel med Atlético Madrid i fjor etter å ha scoret to mål i det som ble han siste kamp for barndomsklubben. Totalt spilte Torres 350 kamper og scoret 121 mål for Atlético..
ATLÉTICO-HELT:Fernando Torres tok farvel med Atlético Madrid i fjor etter å ha scoret to mål i det som ble han siste kamp for barndomsklubben. Totalt spilte Torres 350 kamper og scoret 121 mål for Atlético.. Foto: Gabriel Bouys