SEIRET I BAKU: Sarri vant Europaligaen i sin siste kamp som Chelsea-manager. Foto: REUTERS/Phil Noble/File Photo
SEIRET I BAKU: Sarri vant Europaligaen i sin siste kamp som Chelsea-manager. Foto: REUTERS/Phil Noble/File Photo

Sarri snakker ut om Chelsea-avgangen

Maurizio Sarri ble kun værende én sesong i Premier League. Nå forteller manageren hvorfor han ville hjem.

Han vant Europaligaen, tok en sterk tredjeplass i Premier League og var kun en tapt straffekonk unna seier i Ligacupen. Likevel ønsket Maurizio Sarri seg bort fra Chelsea.

– Premier League var en god erfaring, men i siste del av sesongen følte jeg et profesjonelt og personlig behov for å returnere til Italia.

Det fortalte 60-åringen på torsdagens pressekonferanse der han ble offisielt presentert som ny Juventus-sjef.

– Hazard ga oss noen problemer
Sarri underholdt hele Fotball-Europa med sitt fargerike Napoli-lag før han kom til England, men i Vest-London ble italieneren beskyldt for ikke å underholde nok. Manageren er klar på at han måtte spille en annen type fotball i Chelsea.

– I de siste årene har jeg spilt 4-3-3, men 4-3-3-formasjonen i Chelsea var veldig annerledes enn den i Napoli. Vi måtte tilpasse oss Eden Hazards kvaliteter, ettersom han kan endre en kamp, men hans tilstedeværelse ga oss noen problemer defensivt som vi måtte jobbe med.

Sarri listet opp flere grunner til at Chelsea fremsto annerledes enn hans tidligere klubb.

– Spillernes karakteristikker var forskjellig. Napoli hadde et lag med spillere som var totalt tilpasset laget og som flyttet ballen i et vesentlig høyere tempo. Chelsea hadde spillere som nok var teknisk bedre, men med forskjellige individuelle karakteristikker.

– Chelsea hadde vinger som ønsket å få ballen i beina og utfordre én mot én. Det fører til en mindre flytende form for fotball, for Napoli hadde elleve spillere som kunne spille «ett-touch-fotball». Chelsea hadde syv eller åtte som kunne gjøre det, men de andre var individualister som kunne gjøre en forskjell ved å gjøre ting på egenhånd.

– De siste 30 meterne overlater jeg til spillerne
I London måtte Sarri løse hvordan han kunne få det beste ut av stjernen Eden Hazard. Manageren er klar for en lignende oppgave i Serie A-returen.

– I Chelsea trente jeg noen veldig gode spillere, men å trene Cristiano Ronaldo vil bli nok et steg fremover, sier italieneren.

– I Juventus håper vi å vinne på en underholdende måte. Jeg må forstå hvor mye jeg skal implementere min filosofi og hvor mye jeg skal tilpasse overfor spillerne. Jeg organiserer lagene mine de første 70 meterne, de siste 30 overlater jeg til spillerne. Alle lag er forskjellig.

Sarri er kjent for sin avslappede klesstil på benken. Den stilen står i sterk kontrast til tidligere Juve-trenere som Massimiliano Allegri og Antonio Conte. På pressekonferansen, der Sarri for øvrig stilte i en mørk dress, fikk 60-åringen spørsmål om han ville kle seg mer stilfullt i sin nye jobb.

– Dress på benken? Jeg vet ikke. Jeg skal snakke med klubben. Vi har ikke snakket om dette. Det viktigste i denne alderen er at jeg ikke må gå naken, sa Sarri med et smil.

Chelsea har ennå ikke annonsert sin nye manager, men mye tilsier at klubblegenden Frank Lampard kommer til å ta over jobben.