FEIRER: Her feirer de norske spillerne målet til Caroline Graham Hansen mot Sør-Korea.
FEIRER: Her feirer de norske spillerne målet til Caroline Graham Hansen mot Sør-Korea. Foto: Stian Lysberg Solum

Dette frykter Norges VM-motstander før åttedelsfinalen

Australia-spillerne vet hvem de skal se opp for før lørdagens oppgjør.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag møtes Norge og Australia i åttedelsfinalen i Nice.

Forsvarsspilleren Ellie Carpenter tror Australia er best mulig forberedt, men forventer en jevn kamp.

– Jeg tror både vi og Norge er blant verdens ti beste lag. Det kommer til å bli en tøff kamp, slik som alle er i VM, sier Carpenter.

– Norge har en sterk forsvarslinje, og vi må se opp for Caroline Graham Hansen. Hun er en kvalitetsspiller, fortsetter 19-åringen.

Positive nyheter
Graham Hansen ble skadet i kampen mot Sør-Korea mandag etter hun ble felt av Chae-Rim Kang fire minutter ut i andre omgang. Barcelona-spilleren fikk påvist en leddbåndsskade, og det er foreløpig usikkert om hun blir spilleklar til lørdag.

– Hun har respondert veldig positivt på behandlingen hun har fått. Progresjonen har vært veldig, veldig bra, men på nåværende tidspunkt kan vi ikke si med sikkerheten om hun spiller eller ikke lørdag. Vi må evaluere henne daglig fram mot kampen, sa landslagslege Said Tutunchian til TV 2 torsdag.

– Det blir trening i morgen (fredag, jou. anm) og vi må vurdere henne etter det. Hun har ikke fått noen negativ reaksjon etter treningen hun har vært igjennom i dag, sa landslagslegen.

– De norske spillerne er svære vikinger
Chloe Logarzo scoret ett mål for Australia mot Brasil, og undervurderer ikke det norske laget før den store kampen.

– De norske spillerne er svære vikinger. De er store og sterke, og jeg tror det blir en fysisk og tøff kamp, sier Logarzo, som tidligere har spilt i Avaldsnes sammen med blant andre Elise Thorsnes.

Australia ble bekreftet som Norges motstander etter at de vant 4-1 mot Jamacia tirsdag kveld. Samantha Kerr ble den store helten da hun scoret alle fire målene.

Kerr må stoppes
TV 2s fotballekspert, Solveig Gulbrandsen er klar på at Kerr er kvinnen å stoppe for Maria Thorisdottir og Maren Mjelde på lørdag.

– Det viser at hun er på, selv om det i dag selvfølgelig er en del tabber fra Jamaica. Men hun er der det skjer og skaper ting på egenhånd, sa Gulbrandsen etter kampen.

Tidligere Australia-stjerne, Alicia Ferguson-Cook, vil ikke trekke frem avgjørende enkeltspillere på noen av lagene.

– Det er sammensetningen av hele laget som blir farlig, og det gjelder både Norge og Australia. Jeg tror denne kampen blir veldig spennende. Ingen av oss vil se seg selv som forhåndsfavoritter, sier Ferguson-Cook.