Da fjorårsvinner Stian Berg i finalen satte opp farten på vei opp fra mjøsstranda til Hamar sentrum, var det nemlig bare Johannes Høsflot Klæbo og Even Northug som klarte å holde følge. Aleksandr Bolsjunov ble regelrett fragått og hadde til slutt mer enn nok med å holde en strandkledd Petter Northug jr. bak seg. Før en vinter full av tourer der sprintene vil spille en viktig rolle, er det en skremt bjørn som etter hvert vender snuten hjem mot Russland.

Selv om fjorårets verdenscupvinner har vært opptatt med både lansering av hårprodukter, vlogging og studier i vår, viste Høsflot Klæbo på sin side at han på ingen måte har skuslet unna på treninga. Til slutt vant han både teamsprint og sprint nærmest som han ville, noe også landslagskollega Maiken Caspersen Falla gjorde blant damene. Sjelden har rykket sett bedre ut enn i dag, Maiken!

I dameklassen fikk vi også se at Therese Johaug har begynt å jobbe med det som kanskje blir hennes største utfordring til vinteren, nemlig sprintene. Selv om Johaug aldri var i nærheten av å følge Caspersen Falla da sprintdronningen satte på turboen var det positive takter over det O2-snapperen Johaug leverte i Hamar sentrum. Bevegelsene var store i letterrenget, hun jobbet seg frem i feltet uten å la seg stresse og fulgte tross alt gode sprintjenter helt til døra.

Til vinteren venter en terminliste stappfull av verdenscuprenn, og uten et mesterskap å se frem til blir Tour de Ski og nyvinningen Ski Tour 2020 de naturlige høydepunktene. Med norske øyne vil spenningen da ligge i om Høsflot Klæbo, Johaug og de andre nordmennene klarer å skaffe seg utgangspunktene de trenger på distanserennene for å sikre seg nye sammenlagtseiere. Det lille vi fikk se i Hamars gater lover i det minste godt, i hvert fall om du heier på Norge!