Emiliano Sala døde da han var på vei med fly til sin nye arbeidsplass, Cardiff.
Emiliano Sala døde da han var på vei med fly til sin nye arbeidsplass, Cardiff. Foto: Loic Venance

Mann mistenkt for uaktsomt drap etter Emiliano Salas død

En mann er arrestert mistenkt for drap «som følge av en ulovlig handling» i forbindelse med dødsfallet til fotballprofilen Emiliano Sala.

Sala døde da flyet han satt i styrtet i Den engelske kanal tidligere i år. Nå har britisk politi tatt ut siktelse mot en mann i kjølvannet av argentinerens bortgang.

– Med bakgrunn i avhørene som er gjort har vi arrestert en 64 år gammel mann fra North Yorkshire-området under mistanke om drap som følge av en ulovlig handling, sier politietterforsker Simon Huxter i en uttalelse.

Det er ikke gitt noen detaljer rundt hvordan den mistenkte er knyttet til Salas død. Mannen skal samtidig ha vist vilje til å samarbeide med politiet i saken og er løslatt fra varetekt.

Emiliano Sala døde i en flystyrt da han var på vei fra Nantes i Frankrike til Cardiff i Wales sammen med piloten David Ibbotson 21. januar. Fotballspilleren var da på vei for å sluttføre kontrakten med Cardiff.

Den walisiske klubben hadde kjøpt argentineren to dager før flyet forsvant, i det som var den dyreste handelen i klubbens historie.

Flyet med Sala ble funnet først 4. februar. Den 59 år gamle piloten Ibbotson er fortsatt savnet.

(©NTB)