Fem (!) eliteserielag på hodet ut av cupen

Mens to lag måtte spille ekstraomganger. Eliteserielagene ble satt på plass i cupens tredje runde. Se hvem som er videre nederst!

Saken oppdateres!

Bærum-Vålerenga 5-3

Fram Larvik-Strømsgodset 2-1

Strømmen-Lillestrøm 1-0

Tromsdalen-Sarpsborg 08 1-0

Aalesund - Molde 4-0

Slik ser det altså ut. Hele fem eliteserielag ble sendt på hodet ut av cupen i tredjerunde.

Og det av 2. divisjonsklubbene Bærum og Fram Larvik, samt Strømmen og Tromsdalen som sliter i bunnen av Obos-ligaen.

– Jeg har aldri vært med på i tredje runde at topplagene er så ute å kjøre som de har vært i dag, sier Ivar Hoff i FotballXtra.

– Dette har vært veldig underholdende. Så er det jo sånn at mange av de beste lagene i eliteserien er borte, og det tror jeg også Odd har fått med seg. Se på hvordan de jubler etter å ha vunnet den straffekonken. En ting er at det er deilig å vinne etter en så lang kamp, men nå vet også Odd og Fagermo at Molde er på vei ut. Sarpsborg forsvant ut. Det er mange gode klubber, mange klubber som var sett til å gå veldig langt i cupen, de er forsvunnet, oppsummerer Jesper Mathisen i FotballXtra.

– Det er fort gjort å bli sittende å prate om hvor dårlig eliteserielagene er, men vi må også gi ros til Fram Larvik, Bærum, Strømmen, Tromsdalen. Lag som ikke har de samme budsjettene, de samme spillerstallene, men som i dag har skapt minner, om ikke for livet, så i hvert fall i veldig mange år fremover, legger Mathisen til.

Disse er videre:

Brann hadde ingen særlige problemer borte mot Sogndal, til tross for at keeper Eirik Holmen Johansen på klønete vis ga Sogndal straffen som sendte dem i ledelsen etter 27 minutter. Det endte 2-1 til Brann etter et uheldig selvmål av Stefan Antonijevic, og scoring av Amer Ordagic.

Mjøndalen gjorde i likhet med Brann jobben og slo Grorud 1-0.

Kristiansund er også videre etter å ha slått Levanger 3-1.

KFUM Oslo hadde aldri noe problemer mot Neste-Sotra og vant 4-0 der Moses Mawa hadde tre av fulltrefferne.

Viking slo Sandnes Ulf 2-1.

Ranheim har uttalt at de satser alt på cupen og gjorde som de skulle da de slo Skeid 3-0.

Strømmen har slått Lillestrøm ut av cupen tidligere og gjorde det også i 2019, etter å ha slått de gulkledde 1-0.

Fram Larvik fikk en tidlig kalddusj da Pellegrino satte inn 1-0 for Strømsgodset. Men vertene snudde kampen til 2-1 og tok seg videre i cupen.

Tromsdalen måtte spille med ti mann i 55 minutter, men klarte likevel å slå Sarpsborg 08 1-0.

Bærum leverte en snuoperasjon av de store da de snudde 0-2 til 5-3 over Vålerenga.

Rosenborg hadde lenge store problemer mot Ull/Kisa. Det måtte ekstraomganger til etter 1-1 etter ordinær tid, men Samuel Adegbenro reddet trønderne og sikret 2-1.

Odd lå lenge under mot Sandefjord, men en sen scoring av Espen Ruud sikret ekstraomganger på 1-1. På den halvtimen ble det ingen scoringer, men Odd vant 3-1 på straffesparkkonkurransen.

Haugesund vartet opp med storseier over Bryne og vant hele 6-2.

Aalesund avsluttet cupkvelden med å ydmyke storebror Molde. Resultattavlen stoppet til slutt på 4-0 til vertene, og Molde ble dermed kveldens femte eliteserielag til å ryke ut av cupens tredje runde.