Luis Enrique har ikke ledet Spania siden mars som følge av personlige årsaker. Nå er han ferdig som spansk landslagssjef.
Luis Enrique har ikke ledet Spania siden mars som følge av personlige årsaker. Nå er han ferdig som spansk landslagssjef. Foto: Cristina Quicler

Luis Enrique ferdig som spansk landslagssjef

Luis Enrique trekker seg som trener for Spanias herrelandslag i fotball. Assistent Roberto Moreno tar over ansvaret.

Det bekrefter det spanske fotballforbundet onsdag etter lengre tid med usikkerhet rundt Enriques situasjon.

Enrique forlot den spanske troppen rett i forkant av Malta-kampen i mars. Han hastet hjem, og medierapporter har omtalt saken både som «prekær familiesituasjon» og «personlige utfordringer».

Har erfaring

Spania er i Norges EM-kvalifiseringsgruppe. Da lagene møttes på Mestalla i mars, vant spanjolene 2-1. Spania leder gruppen med full pott på fire kamper. Norge er nummer fire med fem poeng på fire kamper.

Spania gjester Ullevaal stadion i oktober.

Enrique har ikke vært å se på sidelinjen i lagets tre siste kamper. Både mot Malta, Færøyene og Sverige hadde assistenttrener Moreno ansvaret. Samme mann skal fortsette etter at Enrique nå har trukket seg.

– Jeg tror jeg har erfaringen som skal til. Jeg har jobbet sammen med Luis i ni år. Jeg har vært læregutt og forsøkt å ta til meg alt jeg kan, sier Moreno.

– Luis viste meg hvordan jeg skulle takle garderoben, og hvordan jeg skal håndtere press. Jeg tror jeg skal gjøre en god jobb, tilføyer han.

Merittert

Før han ble trener hadde Luis Enrique en stor karriere som spiller, både i Real Madrid og i Barcelona. Som trener har han hatt ansvaret for katalanerne, samt Roma og Celta Vigo. I 2018 fikk han jobben som spansk landslagssjef.

Det har vært turbulent rundt det spanske landslaget de siste årene. I VM i Russland i fjor sommer fikk Julen Lopetegui sparken bare dager før mesterskapet startet. Årsaken var at han annonserte at han skulle ta over Real Madrid etter VM.

Legenden Fernando Hierro ledet laget i Russland. Det endte med exit mot vertsnasjonen i åttedelsfinalen.

(©NTB)