KONKURS: Hovefestivialen skulle etter planene underholde publikum om ni dager, nå er de nok en gang av avlyst.
KONKURS: Hovefestivialen skulle etter planene underholde publikum om ni dager, nå er de nok en gang av avlyst. Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB Scanpix

Hovefestivalen er avlyst ni dager før festivalstart

Hovefestivalen i Arendal har begjært seg selv konkurs kun ni dager før festivalen skulle startet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Hove Music Festival har i dag måttet gi opp målet om å arrangere musikkfestival i 2019. Styret måtte stoppe videre forberedelser, og det er utelukkende sviktende billettsalg som vanskeliggjør fortsatt drift, skriver festivalledelsen i en pressemelding onsdag.

AVLYST: Slik så Facebook-siden til Hove etter nyheten om at festivalen var avlyst.
AVLYST: Slik så Facebook-siden til Hove etter nyheten om at festivalen var avlyst.

I november ble det kjent at festivalen på Tromøy i Arendal skulle gjenoppstå etter fem års fravær. Hovefestivalen ble arrangert hver sommer mellom 2007 og 2014, men gikk konkurs med flere millioner kroner i underskudd.

På Facebook-siden til Hove Music Festival 2019 er hovedarrangementet avlyst.

Festivalen skiltet med store internasjonale artister som Jason Derulo, Robin Schulz og Alesso.

– Det er lagt ned et stort antall timer i forberedelser fra frivillige, lokalsamfunn og mange dyktige festivalfolk. At publikum nå ikke får oppleve dette arrangementet, beklager vi på det sterkeste.

Festivalledelsen kan per nå ikke svare på om billettpengene returneres ettersom bobestyrer håndterer det økonomiske oppgjøret. Hvis pengene returneres, gjøres det til kortet som ble benyttet ved bestilling.

Hovefestivalen ble arrangert av britiske Festival Republic hver sommer mellom 2007 og 2014, men festivalen gikk konkurs med flere millioner kroner i underskudd. Den var i mange år Norges største festival.