NY ART?: 12 av 16 dyr av denne arten har den siste tiden blitt fanget og undersøkt på den franske øya Korsika. Når testene er utført blir de sluppet ut i det fri igjen.
NY ART?: 12 av 16 dyr av denne arten har den siste tiden blitt fanget og undersøkt på den franske øya Korsika. Når testene er utført blir de sluppet ut i det fri igjen. Foto: Pascal Pochard-casabianca/ AFP/ NTB scanpix

Ny art kan være funnet på øy: – En fantastisk oppdagelse

Skapningen blir kalt for en «katte-rev», og minner mistenkelig mye om en huskatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I de dype skogene nord på den franske middelhavsøya Korsika har skogvoktere mulig oppdaget en helt ny art, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Skapningen minner om en huskatt på mange måter. Fra hode til hale er katten 90 centimeter lang. Den har veldig brede ører, korte værhår og høyt utviklede hjørnetenner.

Andre kjennetegn er stripene på forbeina, mørke bakben og en ruskete mage.

Halen har vanligvis to til fire ringer med en svart spiss.

Arten har fått navnet «Ghjattu volpe», men blir kalt for en «katte-rev» på folkemunne på grunn av deres størrelse og hale.

UNDERSØKER: Ansatte ved ONCFS måler hjørnetennene til katte-reven. De skal være uvanlig store.
UNDERSØKER: Ansatte ved ONCFS måler hjørnetennene til katte-reven. De skal være uvanlig store. Foto: Pascal Pochard-casabianca

Ved hjelp av ikke-voldelige metoder har National Hunting and Wildlife Office (ONCFS) siden 2016 fanget 12 av 16 dyr som er sett i området. Etter en undersøkelse blir de sluppet fri.

– Det er en fantastisk oppdagelse, sier Pierre Benedetti, sjef for ONCFS til nyhetsbyrået.

MINNER OM HUSKATT: «Katte-reven» minner om en huskatt på mange måter. Fra hode til hale er katten 90 centimeter lang. Den har veldig brede ører, stripene på forbeina og halen, korte værhår og høyt utviklede hjørnetenner.
MINNER OM HUSKATT: «Katte-reven» minner om en huskatt på mange måter. Fra hode til hale er katten 90 centimeter lang. Den har veldig brede ører, stripene på forbeina og halen, korte værhår og høyt utviklede hjørnetenner. Foto: Pascal Pochard-casabianca/ AFP/ NTB scanpix

De håper at denne arten blir anerkjent og beskyttet innen to til fire år.

Selv om de har undersøkt 12 katter er det fortsatt mange mysterier rundt den. Forskerne kjenner blant annet ikke til dyrets diett eller reproduksjonsmønster ennå.

Bendetti har en teori om at katten kan ha blitt brakt til øya av bønder 6.500 år f.Kr.