Antonsen fløyet til sykehus etter ulykke på Momarken

Den kjente travkusken og hesteeieren Gøran Antonsen kom fra en ulykke på Momarken travbane på Mysen tirsdag kveld uten alvorlige skader.

Se hendelsen i videovinduet øverst på siden!

Elin Olsson Antonsen, konen til den kjente travkusken og hesteeieren Gøran Antonsen, sa at tilstanden hans var stabil etter ulykken på Momarken travbane tirsdag kveld, melder Trav365.

TV 2 har vært i kontakt med konen Elin onsdag.

– Det går veldig bra. Etter undersøkelsene i natt er han bare skikkelig forslått, ingen brudd eller indre blødninger. Han ligger fortsatt på overvåkning, skriver hun i en SMS til TV 2 onsdag formiddag.

Antonsen er nå fraktet til sykehuset i på Kalnes etter at legene har hørt ulyder på lungene, opplyser konen like før kl. 12.

Både Gøran Antonsen og Adrian Solberg Akselsen ble skadd i en alvorlig styrt på Momarken tirsdag kveld

Det var Trav365 som først meldte om ulykken.

Tre ambulanser ankom ulykkesstedet, men etter en vurdering ble Antonsen fraktet til Ullevål sykehus i luftambulanse. Han skal ha vært ved bevissthet.

– Det var helt forferdelig. Det så ut som det gikk skikkelig galt. Og da han mistet bevisstheten, ble vi ekstra redde. Så nå er vi veldig glade og takknemlige for at det gikk så bra som det gikk, sier kona til Antonsen.

Ifølge Rikstoto, som referer til Equus, skal Adrian Solberg Akselsen ha pådratt seg et brudd i ryggen og skulderen. Overfor TV 2 sier Akselsen at han har fått opplyst av legen at skadene ikke er veldig alvorlige.

– Jeg har ikke vært med om en slik ulykke før. Aldri ligget på sjukehus før, sier Akselsen.

Han husker alt fra hendelsen. Selve sammenstøtet, at han ikke klarte å puste og at han ble svimmel. I natt er det kun bli to timer med søvn for Akselsen, som på grunn av bruddet i ryggen må ligge rett ut.

– Farten er så høy i sluttfasen av løp. Hestene var slitne og mistet rytmen. Om hesten snubler eller hva som skjer vet jeg ikke. Da styrtet hesten rett ned. Jeg skjønte det ikke før det plutselig skjedde, sier Akselsen.

Snublet på oppløpet

Årsaken til ulykken var ifølge travnettstedet at hesten New Fighter, kjørt av Adrian Solberg Akselsen, snublet på oppløpet. Antonsen satt bak Pastor Royal, som lå i rygg på New Fighter, og han kjørte inn i New Fighter, ble kastet ut av sulkyen og landet på indre bane.

– Det var en hest som stupte, og en annen hest stupte over den igjen. Kuskene ble skadd, men det ser ut til å ha gått bra med hestene, sier sportsassistent Inger Lund på Momarken til Nettavisen.

I fallet skal Antonsen også ha blitt delvis påkjørt av en annen ekvipasje. Pastor Royal slapp fra hendelsen uten skader.

Gøran Antonsen er kjent som eier, trener og kusk til stjernetraveren Lionel.