KLAR FOR LINKÖPING: Jonas Holøs spiller i SHL neste sesong.
KLAR FOR LINKÖPING: Jonas Holøs spiller i SHL neste sesong. Foto: Roald, Berit

Landslagskaptein Holøs til svensk ishockey

Ishockeybacken Jonas Holøs (31) vender tilbake til SHL og skal spille for Linköping fra neste sesong.

Den norske landslagskapteinen, som de to siste sesongene har spilt for sveitsiske Fribourg-Gottéron, har skrevet under på en toårskontrakt med sin nye klubb.

– Det føles kjempebra og spennende. Jeg ser fram til å komme i gang. Jeg har bare hørt bra ting om Linköping som klubb og som by, så det skal bli morsomt, sier Holøs til Linköpings nettsted.

Hovedtrener Bert Robertsson er fornøyd med å få inn Holøs i en ellers ganske ung backstall. Han avslører også at LHC speidet på 31-åringen under ishockey-VM i mai.

– Jonas er en spiller av høy klasse. Vi så ordentlig på ham under VM-turneringen, og der følte vi at det var en kar som ville passe inn i vår klubb, sier Robertsson.

Holøs er blant Norges mest meritterte spillere og står med 114 offisielle A-landskamper for Norge (OL og VM). Han er den eneste som har spilt samtlige VM-turneringer siden Norge rykket opp til A-nivået i 2005.

Tidligere har han spilt for Växjo og Färjestad (to perioder) i SHL. Han har også vært proff i blant andre NHL-klubben Colorado Avalanche.

Linköping endte på 12.-plass i den svenske toppligaen sist sesong.

(©NTB)