Fjorårets Tour-vinner veltet ut av Sveits rundt

Geraint Thomas er ute av det viktige oppkjøringsrittet til Tour de France.

Chris Froome er allerede uaktuell for Tour de France etter en velt forrige uke.

Tirsdag veltet fjorårets Tour de France-vinner, Geraint Thomas, ut av den fjerde etappen av Sveits rundt.

TV-kameraene fanget ikke opp selve uhellet, men med rundt 30 kilometer igjen viste bildene at Team Ineos-stjernen satt i veikanten i store smerter.

Der ble han undersøkt og pratet med lagets norske sportsdirektør Gabriel Rasch.

– Det var ganske kaotisk og farlig, og så var det en kant som ikke var merket. Da gikk det ned en Astana-rytter foran ham, og så veltet Geraint, sier Rasch til TV 2.

– Nesten for vondt til å være sant

Det endte med at Thomas måtte trekke seg fra rittet.

– Han hadde et ganske bra kutt over øyenbrynet, som blødde en del, så vi sendte ham til sykehuset for å sy det kuttet. Noe mer vet vi ikke, vi må ta mer tester der, sier Rasch.

– Det er nesten for vondt til å være sant, om Ineos også skulle miste Geraint Thomas før Touren, kommenterte Christian Paasche under TV 2s direktesending.

Tror han rekker Touren

Heldigvis tyder det meste på at sykkelstjernen skal bli klar til sommerens eventyr i Frankrike.

– For Tour de France tror jeg han blir okay. Jeg vet ikke hundre prosent sikkert, han må ta noen tester på sykehuset og se om det er hjernerystelse, hvordan kragebeinet er og alt det der. Det så ikke så verst ut, sier Rasch.

Og senere på kvelden kom meldingen om at han blir klar for Tour de France.

– Det er åpenbart frustrerende og et lite tilbakeslag i Tour de France-forberedelsene mine, men det er fortsatt god tid til vi begynner i Brüssel om noen uker, sier Thomas.

Det er foreløpig uvisst om waliseren har skadet seg såpass at han risikerer å måtte stå over årets Tour de France, men det er uansett ikke ideelt å velte ut av det viktige oppkjøringsrittet.

Om Thomas også skulle være ute, står Ineos uten sine to største sammenlagtkandidater i verdens største sykkelritt.

– Dessverre er Geraint Thomas tvunget til å stå av Tour de Suisse. Han var bevisst og snakket med laget etter velten, og han fraktes til sykehus for undersøkelser, skriver Team Ineos på Twitter.

Forrige uke veltet Team Ineos-superstjernen Chris Froome, Tour-vinneren fra 2013, 2015, 2016 og 2017, stygt, og han er uaktuell til årets Tour de France.

Viviani-seier

Italieneren Elia Viviani fra Deceuninck-laget vant den fjerde etappen i spurtoppgjør mot Michael Matthews og rittets leder Peter Sagan.

Matthews snek seg foran Sagan rett før mållinjen og tok 2. plassen.

Sven Erik Bystrøm og Alexander Kristoff jobbet hardt mot slutten for å jobbe sistnevnte opp i god spurtposisjon, men lyktes ikke. I stedet endte Kristoff etappen på 16. plass.

Dagen var preget av et brudd med fire mann som skaffet seg en luke allerede etter få kilometer av etappen fra Murten til Arlesheim.

Robin Carpenter, Simon Geschke, Gian Friesecke og Taco Van Der Hoorn hadde på det meste nesten fire minutters forsprang til hovedfeltet, men bruddet ble kjørt inn 11,2 kilometer fra mål.

(©NTB/TV 2)