SKADET: Caroline Graham Hansen ble felt av Chae-Rim Kang.
SKADET: Caroline Graham Hansen ble felt av Chae-Rim Kang. Foto: Stian Lysberg Solum

– Usikkert om hun blir klar til lørdag

Caroline Graham Hansen har fått påvist en liten leddbåndsskade.

Graham Hansen scoret Norges første mål på straffe mot Sør-Korea i går. Norge vant til slutt 2-1, men 24-åringen måtte byttes ut etter hun ble felt av Chae-Rim Kang fire minutter ut i andre omgang.

Landslagslege, Said Tutunchian, sier målet er å gjøre Graham Hansen klar til lørdag.

– Vi har utført en MR-undersøkelse som har påvist en liten leddbåndsskade. Vanligvis er prognosene gode for denne typen skade, og vi skal gi henne aktiv rehabilitering og fysikalsk behandling frem mot kampen. Målet er at hun blir klar til lørdag, sier Tutunchian.

– Det er individuelt hvordan man reagerer på slik behandling. Det kan gå veldig bra, og det kan hende at hun ikke kan spille på lørdag. Dette må vi vurdere fortløpende.

Graham Hansen skal få daglig behandling av fysioterapeuter frem mot kampen.

– Det er behandling som skal forsterke muskulatur rundt, og gi henne bedre sjanse for å få spille lørdag. Det er styrkeøvelser, sykling og andre metoder vi bruker for å få henne raskest mulig tilbake.

Ifølge Tutunchian kan Graham Hansen trene fotball de neste dagene, og er optimistisk til sine egne sjanser for å bli klar.

– Hun ser veldig positivt på dette nå.

Sør-koreaneren traff Graham Hansen i ankelen, og Norges største stjerne ble liggende på gresset med store smerter.

24-åringen fikk en ispose på ankelen, før hun ble hjulpet av banen. Graham Hansen klarte imidlertid å gå selv. Hun tok plass på innbytterbenken, og satt i tårer mens hun fikk behandling av det medisinske apparatet.

– Jeg har ikke veldig vondt. Det er mer skuffelse og bekymring. Vanligvis pleier jeg å kunne løpe det av meg, men jeg hadde ikke sjans, sa Graham Hansen etter kampen.

Dommeren pekte umiddelbart på ellevemeteren da Graham Hansen gikk i bakken. Med Barcelona-spilleren på benken, var det Isabell Herlovsen som fikk æren av å omsette straffesparket til scoring. Med seier mot Sør-Korea kom Norge på andreplass i gruppen. Dermed blir det åttedelsfinale mot andreplass i Gruppe C på lørdag. Motstanderen blir Australia, Brasil eller Italia.