Francesco Totti forklarte sin beslutning om å forlate Roma under en pressekonferanse mandag ettermiddag.
Francesco Totti forklarte sin beslutning om å forlate Roma under en pressekonferanse mandag ettermiddag. Foto: Remo Casilli

Kritisk Totti forlater Roma etter 30 år

Tidligere Roma-kaptein Francesco Totti har levert inn sin oppsigelse til klubben han har tjent trofast i mer enn 30 år. Klubblegenden føler ikke han blir hørt.

Totti avsluttet spillerkarrieren i den italienske hovedstadsklubben i 2017. Den siste tiden har han hatt en direktørrolle i klubben. Mandag bekreftet 42-åringen på en pressekonferanse at også den tilknytningen til klubben i hans hjerte er over.

42-åringens forhold til klubbpresident James Pallotta skal ha forverret seg den siste tiden.

– Dette er mye verre enn å legge opp som spiller. Å forlate Roma er som å dø. Det hadde føltes bedre å dø, sier det italienske fotballikonet.

Han legger videre ikke skjul på at han følte seg overkjørt i rollen som direktør.

– De visste om mitt brennende ønske om å gi så mye til denne klubben, men de ønsket ikke å la meg gjøre det. De holdt meg utenfor alt, sier Totti, ifølge BBC.

Den tidligere fotballstjernen er også tindrende klar på at han selv ikke hadde skyld i at jobben som teknisk direktør nå må overtas av andre.

– Mange løfter ble gitt, men de ble aldri holdt. Jeg har også en karakter, og sitter ikke bare der og gjør det de ber meg om å gjøre. Jeg gjorde det for Roma. Men etter hvert som tiden gikk, syntes jeg ikke det var riktig å gjøre meg tilgjengelig for folk som ikke ville ha meg der, sier Totti, ifølge nettstedet Football Italia.

Roma-legenden skal også ha hatt et anstrengt forhold til Franco Baldini, tidligere direktør og nå konsulent for den italienske hovedstadsklubben.

– Én av oss måtte gå. Jeg steg til side fordi du ikke kan ha for mange folk som står på sitt og forårsaker kaos, sier Totti.

– Jeg ville ikke ha kommet tilbake om Baldini dro, for det som har skjedd har skjedd. Vasen er knust, og kan ikke settes sammen igjen. De har tatt sitt valg. Hadde de villet fjerne Baldini, hadde de gjort det allerede. Jeg har ikke noe imot verken Pallotta eller Baldini. De har tatt sine valg, og det respekterer jeg, fortsetter han.