Trondheim, NORGE 20190616. 
Rosenborgs Yann-Erik de Lanlay jubler sammen med Anders Konradsen etter 2-0 scoringen  i eliteseriekampen i fotball  mellom Rosenborg og Vålerenga på Lerkendal stadion.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Trondheim, NORGE 20190616. Rosenborgs Yann-Erik de Lanlay jubler sammen med Anders Konradsen etter 2-0 scoringen i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Vålerenga på Lerkendal stadion. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: Ole Martin Wold

Tredje strake for RBK: – Fint å vinne for Eggen

Rosenborg har for alvor startet klatringen på tabellen etter å ha slått Vålerenga 3-0 på Lerkendal søndag kveld.

Rosenborg – Vålerenga 3-0:

Hedersgjesten Nils Arne Eggen, som fikk avduket sin egen statue utenfor stadion før kampstart, var på plass på Lerkendal under Rosenborgs oppgjør mot Vålerenga.

Trenerlegenden fikk se at Rosenborg slo Vålerenga 3-0 og tok sin tredje strake seier i Eliteserien. Rosenborg begynner nå å få mer og mer orden på ting igjen etter den marerittaktige sesongstarten laget har hatt.

– Nils Arne Eggen er en fantastisk personlighet som fikk en fortjent hyllest. Det var fint å hylle ham med å vinne for ham, sa RBK-trener Eirik Horneland til TV 2 Sporten.

Han vil ikke friskmelde RBK, til tross for tre strake seire.

– Jeg sitter igjen med at Rosenborg er blitt bedre. Vi har et bra forsvar og overgangsspill, men mye å jobbe med i det etablerte angrepsspillet. Vi har masse å jobbe med videre. Vi har satt en helhet, nå skal vi igang med detaljene, varslet Horneland.

Samuel Adegbenro scoret kampens første mål 14 minutter ut i første omgang. I det 66. minutt doblet Yann-Erik de Lanlay ledelsen for Rosenborg, før Alexander Søderlund ordnet 3-0-seier med sin fulltreffer fem minutter før kampslutt.

– Det var en forbedring, vi har bygget på det vi gjorde i Bergen, og fikk det til. Det var kjekt. Det er kjekkere å spille når kroppen begynner å fungere. Alt kan bli bedre, men vi er inne i en god bølge, sa Alexander Søderlund til TV 2 Sporten etter kampslutt.

– Jeg er glad for målet personlig og glad på lagets vegne, sa en diplomatisk Samuel Adegbenro.

For Vålerengas del fortsetter nedturen. Forrige runde tapte Vålerenga 0-3 mot erkerival Lillestrøm. Søndag ble det altså tap med samme sifre mot RBK.

– Jeg sitter igjen med at Rosenborg var bedre enn oss i begge bokser. De var mer nøyatige enn oss på siste tredelen. Vi var ikke gode nok til å håndtere krisesituasjoner i egen boks. Tre baklengs var litt mye, for kampen levde lenge på 1-0. Men RBK hadde bedre individuelle spillere enn oss i dag, sa Vålerenga-trener Ronny Deila til TV 2 Sporten.

Adegbenro ordnet RBK-ledelse
Rosenborg brukte bare 14 minutter på å ta ledelsen mot Vålerenga.

David Akintola kom seg løs på siden, og slo et perfekt innlegg til Samuel Adegbenro i feltet. Den tidligere Viking-spissen satte enkelt inn 1-0-ledelse til Rosenborg etter et angrep som garantert gledet Nils Arne Eggen på tribunen.

– En påskrudd David Akintola sprintet fordi Vålerengas Nakkim på kanten, som ikke hadde mulighet til å følge etter. Han fant en umarkert Adegbenro som fikk det lett med å score, sa TVNorge-ekspert Tor Ole Skullerud etter scoringen.

Rosenborg skapte flere opplagte målsjanser til å score ytterligere, men Vålerenga hadde hellet med seg og kunne gå til pause med kun ett baklengs i bagasjen.

De Lanlay doblet
I det 66. minutt scoret Rosenborg igjen, denne gang etter en kontring. Ballen spratt til slutt til Yann-Erik de Lanlay i feltet, som dermed scoret i sin andre hjemmekamp på rad.

SKADET: Marius Lundemo skadet ankelen mot VIF. FOTO: TVNORGE.
SKADET: Marius Lundemo skadet ankelen mot VIF. FOTO: TVNORGE.

Kvarteret før slutt måtte Marius Lundemo forlate banen for Rosenborg etter å ha pådratt seg en ankelskade. Anders Trondsen kom inn for Lundemo. Foreløpig er det uklart hvor alvorlig skaden til Lundemo er.

Fem minutter før slutt presenterte Alexander Søderlund seg. Han dunket inn sitt andre mål totalt i Eliteserien denne sesongen med en markkryper fra langt hold.

Selv om Vålerenga i store deler av kampen hadde ballen mest, så var det ikke mange sjanser Oslo-klubben klarte å skape mot Rosenborg.

Legenden Nils Arne Eggen fikk dermed se at Eirik Hornelands Rosenborg tok sin tredje strake seier i Eliteserien etter å ha slått Vålerenga 3-0.

Slik startet lagene:

Rosenborg (4-3-3): Hansen – Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling – Jensen (kapt), Lundemo, Konradsen – Akintola, Søderlund, Adegbenro.

Vålerenga (4-2-3-1): Larsen Kwarasey (kapt) – Juárez, Lædre Bjørdal, Nakkim, Näsberg – Lekven, Abu - Dønnum, Shala, Ejuke – Vilhjálmsson.

Dommer: Rohit Saggi, SBK Drafn