Carl Fredrik Hagen viste seg frem: – Dette svinger det av

Carl Fredrik Hagen (27) kjempet lenge i teten på siste etappe av Critérium du Dauphiné, men får ros for tredjeplassen det ble til slutt.

Critérium du Dauphiné ble avsluttet søndag. I avslutningen var det en nordmann som markerte seg. Carl Fredrik Hagen (27) tok tredjepass på etappen.

– Det svinger det av, sa TV 2s ekspertkommentator Johan Kaggestad.

– Han får mange plusser i margen hos sportsdirektørene nå, supplerte TV 2s sykkelkommentator Christian Paasche.

I et annet worldtourritt, Sveits rundt, markerte Sven Erik Bystrøm seg med en 8. plass på den andre etappen.

Hagen var med i bruddet mot slutten av etappen. 27-åringen var tydeligvis i god form. Med 19 km igjen forsøkte Lotto Soudal-rytteren et støt i tet med Warren Barguil opp mot Côte des Rives.

– Dette er Hagens første sesong på protournivå. Han har virkelig tatt nivået her og vist at han kan kjøre med de beste, roste Christian Paasche.

De to ble raskt fire. Jack Haig og Dylan van Baarle kom til, men rykket nesten på direkten, og Hagen og Barguil kunne ikke følge.

Bak dem igjen skrudde så Julian Alaphilippe på turboen. Han hadde sikret klatretrøyen, men luktet etappeseier. Etter hvert var det Alaphilippe og Hagen som jaktet på tetduoen.

Med seks kilometer igjen ga Alaphilippe seg. Da var det opp til Hagen selv å ta igjen Haig og van Baarle, som lå rundt et halvminutt foran. Det klarte han ikke og var 50 sekunder bak i mål, men tok en tredjeplass – hans beste plassering på worldtournivå.

Team Ineos-rytter Dylan van Baarle var best i spurten mot Haig og vant etappen.

Sammenlagtseieren gikk til danske Jakob Fuglsang.