MED SØR-KOREA I BLIKKET: Martin Sjögren og de norske jentene på sin siste trening forut for mandagens kamp i gruppe A.
MED SØR-KOREA I BLIKKET: Martin Sjögren og de norske jentene på sin siste trening forut for mandagens kamp i gruppe A. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix

– Vi har god kontroll på det totale belastningsnivået

Norge spiller mandag sin tredje VM-kamp siden forrige lørdag. Trolig vil ti av elleve spillere ha startet samtlige.

Se Norge mot Sør-Korea mandag fra 20.00 (kampstart 21.00) på TV 2!

Mandag kveld skal Norge kjempe om avansement i fotball-VM når Sør-Korea står på motsatt banehalvdel i Reims.

Forut for kampstart er Norge nummer to i gruppen, bak Frankrike, og vil med seier være garantert avansement i VM.

Uavgjort holder trolig også til å sikre 2. plass og med det åttedelsfinale, mens man sågar med tap kan få samme plassering dersom Frankrike gjør jobben i sin kamp mot Nigeria.

Se fullstendig tabell og forutsetninger nederst i saken!

Kampen mot koreanerne er Norges tredje på ni dager, men allikevel tyder treningene i forkant på at ti av de elleve samme spillerne som har startet begge kampene til nå får tillit igjen når det braker løs på Stade Auguste-Delaune.

– Vi har vært veldig nøyaktig på alt som har med rehabilitering og treningsbelastning å gjøre. Jeg synes vi har god kontroll på det totale belastningsnivået. Slik det ser ut nå, er alle 100 prosent, og det føles veldig bra. Det er tredje kampen på relativt kort tid, men vi har ekstremt god støtte fra støtteapparatet som jobber dag og natt for å se til at spillerne gjøres klare til kamp, sa landslagssjef Martin Sjögren til TV 2 lørdag.

Derfor gjøres i så fall endringen

Basert på hva som ble drillet på treningsfeltet i Bezannes søndag, ser startoppstillingen ut til å bli den samme som mot de elleve som fikk tillit mot Nigeria. Det vil i så fall bety at Lisa-Marie Utland, som scoret Norges andre mål i den kampen, kommer inn igjen for Karina Sævik og at Caroline Graham Hansen returnerer til en posisjon på høyresiden av midtbanen.

– Vi har litt forskjellige måter å stille opp på, avhengig av hva vi forventer oss av kampbilde. Vi får se om det blir slik at vi spiller med Lisa-Marie fremme. Vi har ikke bestemt oss helt, men det er interessant å få inn ytterligere en fysisk sett sterk spiller, som også er en konstant trussel i bakrommet med sine løp. Det er en stor mulighet for at hun spiller, sa landslagssjefen.

– Nå velger vi jo å gjøre dem enda mer underlegne fysisk

Utland selv var også offensiv i tankegangen etter den siste og avgjørende treningen, som hun omtalte som bra med tanke på egne vegne.

– Jeg liker å spille med Isabell Herlovsen på topp. Man håper selvfølgelig at man får starte. Vi må være på topp og spille en bra kamp for å vinne mot dem. Vi må ikke ta lett på det, det blir veldig viktig. Jeg håper vi får til å bruke fysikken vår og det vi er gode på, sa angrepsspilleren.

Caroline Graham Hansen, som herjet mot Nigeria i nettopp den rollen hun trolig spiller i igjen mandag, så også positivt på et eventuelt slikt utfall.

– Jeg har spilt der en hel sesong. Det er en rolle jeg kjenner godt, og jeg kjenner relasjonene godt. Jeg tror eventuelt det kommer til å passe bra hvis det blir sånn, med tanke på at Sør-Korea er underlegne fysisk. Det hadde de vært uansett hvem vi hadde spilt med foran der, men nå velger vi jo å gjøre dem enda mer underlegne. Lisa er i god form, hun scoret mål sist, så hvis det er det de velger, så er det helt greit, sa Norges nummer ti.

TV 2-ekspert er ikke overrasket

TV 2s ekspert har forståelse for at Sjögren går tilbake til det som var suksessformelen mot Nigeria, men minner om at man i det som kan bli et langt mesterskap også har behov for hvile.

– Jeg er ikke så overrasket. De stiller med det laget som har funket bra mot Nigeria. Det er en viktig kamp, for vi er ikke videre ennå. Håpet er at man får tidlig mål og kontroll på kampen, og at man kan gjøre byttene sine da, sier Solveig Gulbrandsen, og fortsetter:

– Det å få rullert og byttet noe er noe som er viktig om man skal gå hele veien. Man må forsøke å bruke bredden i troppen og få muligheten til å hvile spillere.

– Vi er godt rustet for dette. Det gjelder å være smart

Vilde Bøe Risa og Caroline Graham Hansen poengterte også overfor TV 2 at både de selv og flere av lagvenninne er vant til tøff kampbelastning i klubbhverdagen.

– Det går egentlig veldig bra. Vi er godt rustet for dette. Det gjelder jo å være smart, og vi gjør det smart mellom kampene også. Så det har gått bra, og det kommer til å gå bra. Vi var forberedt på det i et mesterskap, og vi har spilt en sesong med mange tette kamper. Lørdag-onsdag-søndag-onsdag-lørdag, sa Bøe Risa.

– Det går bra. I Bundesliga har det vært sånn hele sesongen. Fire uker om gangen er det lørdag-onsdag-lørdag-onsdag, så det er på en måte helt greit. Nå er det den kampen her som vi bare skal vinne, nærmest repeterte Graham Hansen.

Nytt ansikt på trening: – En mulighet til å vise seg fram

Søndag var det også dukket opp et nytt ansikt på det norske treningsfeltet, ettersom landslagsledelsen har fått tillatelse fra FIFA til å hente inn Lisa Naalsund i troppen. Sandviken-spilleren får ikke spille kamper, men er hentet inn for å komplettere troppen på treningsfeltet etter Emilie Haavis skadefravær.

– Det har gått ganske fort i svingene, men jeg synes at det er veldig kjekt å være her. Jeg ser på det som en mulighet til å vise seg fram. De tar meg godt imot. Det er en ganske fin gjeng her, så jeg tror det kommer til å gå bra, strålte hun etter søndagens trening.

Martin Sjögren var også veldig fornøyd med å ha fått muligheten til å spille 11 mot 11 på treningsfeltet igjen uten å måtte benytte deler av støtteapparatet for å få lagene til å gå opp.

– I og med at Emilie ble tvunget til å reise hjem etter den skaden, følte vi at det er viktig at vi har 23 spillere på trening. Vi fikk klarsignal fra FIFA i går, og da løste vi det raskt. Lisa er kjempesugen etter å komme ned hit og bidra for å holde oppe treningskvaliteten. Det er et bra tilskudd til gruppen slik at vi sørger for å holde oss fulltallige, for det er viktig i i alle forberedelser.

– Alternativet var vel mediesjefen, men han har vel fått nok?

– Ja. Terje stjal alle overskriftene sist da han var med, så han får stå på sidelinjen nå, spøkte landslagssjefen.

Les også: Brukte mediesjefen (196 cm) for å øve på fransk trussel