Her ryker seiersrekken til Mol og Sørum

Anders Mol og Christian Sørum klarte ikke å ta sin fjerde strake turneringsseier. Den brasilianske duoen Evandro Oliveira og Bruno Schmidt ble for sterke i Warszawa.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anders Mol og Christian Sørum åpnet knallsterkt i finalen mot Evandro Oliveira og Bruno Schmidt og vant første settet med ti poeng.

Så slo duoen fra Brasil tilbake og vant det andre og tredje settet.

Se hvordan den brasilianske duoen tok seieren i videovinduet øverst!

Dermed stoppet seiersrekken til Mol og Sørum på tre strake turneringsseire.

– Det er en kjedelig avslutning i Warszawa. Vi spilte kjempebra i første settet og så begynte han brasilianeren å serve som en hest. Vi klarte ikke å stå imot det trekket der og taper 1-2. Det er litt bittert, men vi starter i hvert fall med blanke ark inn mot VM, sier Anders Mol til TV 2 etter finaletapet.

Christian Sørum mente han ikke spilte på det nivået han har inne.

– Skal man slå slike lag så må begge spillerne spille veldig bra. Jeg var litt under par i dag og da blir det tap, sånn er det.

– Føler du på en skyldfølelse nå i etterkant?

– Ja, det er på jo min feil at vi taper i dag. Anders spiller kjempebra i første sett og setter det han får. De presser meg og jeg gjør noen feil. Det er vanskelig å sette sideouts og de ballene jeg holder i gang vinner vi til slutt, siden Anders blokker en del. Men til slutt så er det ikke bra nok, sier Sørum.

Sterk åpning

Det var en god start for den suverene sandvolley-duoen fra Norge. Anders Mol fikk blokkert flere forsøk fra Bruno Schmidt og Norge ledet 6-3 i første sett.

Mol holdt frem storformen og smashet Norge opp i 9-4-ledelse. Oliveira og Schmidt tok da sin første timeout.

Den brasilianske duoen slet med å få poeng på egne server og Anders Mol og Christian Sørum kombinerte fint. Norge ledet 12-6 i første sett.

Bruno Schmidt klarte sjelden å få ballen forbi Mol og Sørum.

Et fantastisk førstesett fra Mol og Sørum endte med 21-11-seier.

– I World Tour er den streaken Anders Mol og Christian Sørum nå har uten sidestykke i historien. De har blitt internasjonale stjerner og leverer resultater på løpende bånd, sier TV 2s sandvolleykommentator Vegard Høidalen.

Jevnere i andre sett

Det ble en jevnere åpning av det andre settet og etter en liten stund stod det 6-6 i poeng.

Evandro Oliveira fikk i gang sine knallharde server og Brasil gikk opp i en 10-7-ledelse i andre sett.

Se hvordan Oliveira og Schimdt yppet seg mot Mol og Sørum i andre sett øverst i saken.

Bruno Schimdt hevet seg også i andre sett. Klasseforskjellen er borte og den brasilianske duoen skaffet seg fem matchballer.

De fikk uttelling til slutt og vant andre sett 21-17. Dermed skal alt avgjøres i et tredje sett.

Der åpnet Mol og Sørum godt og tok de første to poengene, men så slo duoen fra Brasil tilbake og gikk opp i 4-2-ledelse.

Oliveira og Schmidt holdt den knappe ledelsen utover i settet til 10-7, så begynte de å bomme på servene og Norge tok inn på.

Brasil skaffet seg fire matchballer.

Veien til finalen

Mol og Sørum tok seg til finalen etter en thriller av en semifinale mot den russiske duoen Viatsjeslav Krasilnikov og Oleg Stojanosvkij.

Russerne hadde fire matchballer, men Mol og Sørum slo tilbake og tok seg til finale.

– Jeg var sikker på at vi kom til å tape. Da russerne fikk tre matchballer på stillingen 14-11, var tankene mine allerede i bronsefinalen. Og å lade opp til en bronsefinale, er noe av det verste man kan gjøre, sier Mol etter semifinalen, og fortsetter:

– Men da bestemte vi oss for at vi ikke skulle bronsefinale. Vi skrudde på blokken og Christian spilte kjempebra forsvar... Fy, så deilig. Vi kan jo ikke tape!