TV 2-ekspert mener dommeren ødela kampen for LSK – Høiland fikk LSK-fansen til å tenne på alle plugger

Lillestrøm måtte spille mesteparten av kampen med ti mann da Viking vant 2-0 på Åråsen. – En latterlig avgjørelse, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen om det røde kortet LSK fikk.

Lillestrøm – Viking 0-2:

Kristian Thorstvedt sendte Viking i ledelsen med en lekker volleyscoring like før pause.

I det 77. minutt headet Viljar Vevatne Vikings andre etter corner. Det sørget for at Viking slo Lillestrøm 2-0 på Åråsen søndag kveld.

Se Vikings scoringer og den kontroversielle utvisningen i Sportsnyhetene øverst!

Etter kampen fikk Tommy Høiland det til å koke over for LSK-fansen da han gikk rundt med et Viking-flagg, løp mot midtsirkelen, og latet som han hadde tenkt å plante Viking-flagget på Åråsen.

Ifølge VG kom flere supportere seg på banen, og én var på vei for å «ta» Viking-spissen. Spillere og trenere gikk imellom, før situasjonen etter hvert roet seg, skriver avisen.

– Tommy er en av Norges beste eller verste til å provosere, alt etter hvordan du ser det. Han vet veldig godt hva han gjør. Men det er kanskje ikke anledningen når hjemmelaget har tapt på grunn av en utrolig svak dommer. Hadde Viking rundspilt LSK og vunnet med mange mål, så hadde det kanskje vært noe annet. Men etter at Viking vant på grunn av en dommeravgjørelse som frustrerte LSK-benken og hjemmefansen, så var ikke akkurat dette timing i verdensklasse, konkluderte TV 2-ekspert Jesper Mathisen om klammeri som oppstod etter kampen.

KOKTE OVER: Lillestrøms Arnór Smárason river et Vikingflagg ut av hendene på Vikings Tommy Høiland etter eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Viking på Åråsen stadion. Viking vant kampen 0-2.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KOKTE OVER: Lillestrøms Arnór Smárason river et Vikingflagg ut av hendene på Vikings Tommy Høiland etter eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Viking på Åråsen stadion. Viking vant kampen 0-2. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Håkon Mosvold Larsen

Mathisen tror LSK risikerer bot av Norges fotballforbund (NFF) etter at fansen kom seg inn på banen.

– Lillestrøm risikerer bot, og det er på på sin plass. Uansett hva en motspiller gjør, så skal ikke fansen løpe ut på banen for å forsøke å havne i klammeri med spillerne. Det var dumt av Tommy, og de som løp ut på banen, fastslo han.

Selv forklarte Viking-spissen Tommy Høiland tumultene som oppstod etter kampen slik:

– Jeg løper mot midtbanen for å «kødde» med supporterne. Jeg fikk flagget fra en Viking-supporter, som ba meg plante det i midtsirkelen, men jeg hadde ikke tenkt å gjøre det, sa Høiland til pressen etter kamp, ifølge VG.

Mathisen om det røde kortet: – En latterlig avgjørelse
Lillestrøm måtte spille nesten 80 minutter av oppgjøret med én mann mindre.

TV 2s eksperter mente dommer Dag Vidar Hafsås gjorde en stor feil da han ga LSKs Sheriff Sinyan det røde kortet for tilsynelatende ha revet ned Vikings Tommy Høiland som bakerste mann etter kun 12 minutters spill.

– Den var streng. Det der var ikke rødt kort, og jeg skjønner at LSK-spillerne reagerer. Jeg mener det knapt var frispark etter å ha sett det i reprise. Det var en forferdelig avgjørelse av dommeren, sa Erik Huseklepp i FotballXtra.

Jesper Mathisen var enig. TV 2-eksperten mente dommeren ødela kampen for LSK.

– Har du sett på maken. Tenkt at LSK-spilleren fikk rødt kort etter 12 minutters spill. Snakk om å ødelegge kampen. Det var en latterlig avgjørelse av Dag Vidar Hafsås, mente Mathisen i FotballXtra.

Høiland: – Han rev meg rett ned
LSK-stopperen Sheriff Sinyan hadde tilsynelatende god kontroll som bakerste mann, men ble presset av Tommy Høiland og mistet ballen. I den etterfølgende duellen med Høiland var han ifølge dommeren litt for tøff og dyttet Viking-spilleren over ende.

TV-bildene viste derimot at Høiland var minst like aktiv med armene i duellen, men at han falt i forsøket på å komme seg foran motstanderen.

Vikings Tommy Høiland var imidlertid klokkeklar på at det røde kortet var helt korrekt.

– Han rev meg rett ned så det var deilig å få et rødt kort der, slo han fast til Eurosport i pausen.

Hyllet Thorstvedts perlescoring
Ekspertene hyllet Thorstvedt vakre 1-0-scoring for Viking, som kom like før pause. Han klinket ballen i vinkelen kontrollert på volley.

– Han fikk avsluttet via tverligger. Det var en utradisjonell avslutning. Det var en spesiell og deilig avslutning i krysset. Thorstvedt var veldig god i OBOS-ligaen i fjor, og har virkelig tatt nivået i Eliteserien i år, mente Erik Huseklepp.

– Det var en kjempescoring! Med innsiden kontrollerte han ballen klint oppi vinkelen, sa Mathisen.

SKADET: Lillestrøms Thomas Lehne Olsen bæres av banen på båre under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Viking på Åråsen stadion.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SKADET: Lillestrøms Thomas Lehne Olsen bæres av banen på båre under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Viking på Åråsen stadion. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Håkon Mosvold Larsen

– Jeg grøsser når jeg ser slike bilder
Etter pause måtte Lillestrøms Thomas Lehne Olsen forlate banen på båre på grunn av skade. Det er uklart hvor alvorlig skaden til Lehne Olsen er.

– Jeg grøsser når jeg ser slike bilder som det. Det er ikke noe hyggelig, sa Branns Kristoffer Løkberg, som gjestet FotballXtra under søndagens Eliteserierunde.

Utover i annen omgang ble Lillestrøm spillerne mer og mer slitne. På en corner etter 78 minutter kom avgjørelsen da stopperen Viljar Vevatne dukket opp inne i feltet og stanget inn 2-0. Det var hans første eliteseriemål.

Det ble etter hvert en ganske så fortjent seier til gjestene fra Stavanger. Viking produserte over 20 kvalifiserte avslutninger, mens hjemmelaget hadde bare noen få. Uten det tidlige røde kortet kunne kampbildet vært annerledes.

2-0-seieren sørget for at Viking ligger på sjuendeplass med 17 poeng etter ti serierunder. Lillestrøm har 12 poeng og ligger som nummer elleve.