– Det er tøft å prate om. Det så veldig mørkt ut en periode

Isabell Herlovsen sprudler i VM, men innrømmer at perioden i vinter - der hun så ut til å måtte legge skoene på hyllen - var tøff også for familien.

Se Norge mot Sør-Korea mandag fra 20.00 (kampstart 21.00) på TV 2!

For ti måneder siden ble Isabelle Herlovsen og samboeren Christine foreldre til sønnen Henrik.

En liten og sjarmerende kar, som enkelt trumfet fotball. Men da karrieren for et halvt år siden stod i fare, som følge av den fastlåste konflikten med Vålerenga på klubbnivå, ble det tøft også på hjemmebane.

– Jeg var ganske langt nede i den perioden, men så hadde jeg en familie som jeg også måtte ta hånd om, og jeg kunne på en måte ikke grave meg for langt ned. Men det å vite at det jeg elsker mest av alt kanskje nærmet seg slutten, var ikke noen god følelse. Jeg hadde hele tiden et håp om at det skulle løse seg. Men det så veldig mørkt ut en periode, sier Norge-spissen til TV 2.

– Jeg synes det er tøft å prate om

Verken samboeren eller sønnen fikk den oppmerksomheten de skulle hatt i perioden da det var som tøffest, og nå et halvt år etter er det fremdeles tøft for 30-åringen å se tilbake på hvordan det hele var.

– Det handler jo om å se ting positivt, og jeg føler jo at jeg har gjort det, men det var perioder hvor jeg ikke var helt til stede her hjemme heller. Det var egentlig litt tøft med tanke på Henrik og Christine. Jeg prøvde hele tiden å være her og gi dem energi, men da jeg var negativ, så var det ganske tøft for dem også midt oppi alt. Jeg synes det er tøft å prate om, for jeg var jo til stede og, men det var jo perioder hvor ting ikke var greit i det hele tatt.

– Hvis vi går ett halvt år tilbake i tid. Trodde du at du skulle sitte her da?

– Nei, det hadde jeg ikke veldig troen på da. Det var en veldig tøff periode. Da tenkte jeg egentlig at dette var slutten, men så løste det seg, og jeg jobbet hardt for å komme i veldig veldig god form, sier hun.

Isabell Herlovsen er nemlig i VM etter en konfliktfylt vinter preget av sykemelding, trusler om å legge opp, fravær fra årets første landslagssamling og etter hvert en løsning der det ble utlån fra Vålerenga til Kolbotn.

– Jeg gikk glipp av noen måneder der, men jeg følte at jeg gjorde en god jobb selv, og jeg hadde familie rundt meg som hjalp meg. Det er jeg veldig takknemlig for nå. Det at familien min var der gjorde egentlig alt. Det var det viktigste for meg i den perioden. Det er lett å sitte å si det nå, men jeg føler jo at jeg har vært gjennom litt ting, så jeg føler egentlig at jeg har opparbeidet meg en ganske god mental styrke, sier veteranspissen.

Hør også: TV 2s nyeste episode av VM-podkasten: Herlovsen forteller om opplevelsene som herdet henne

Har spilt EM-finale og VM-semi - mener dagens lag er det beste hun har vært i

Hun har vært med i sju norske mesterskapstropper, spilt både EM-finale og semifinale i VM, men er klar på at dagens gjeng er helt der oppe hva gjelder kvalitet

– Jeg synes det er et veldig høyt nivå på laget. Jeg tror det kanskje er det beste landslaget jeg har spilt med. Det er sikkert mange som blir litt småsure nå, men ja, det er det. Jeg var med ganske tidlig, og da hadde vi et ganske bra lag, men jeg føler at det er en ung tropp med mye erfaring.

– Hva er det som gjør at du kan si det?

– Det er hele pakka. Det er også trenerne. Hvordan de har jobbet for å få frem en spillestil som vi ønsker å ha. Vi ønsker å ha ballen, vi ønsker å spille fotball. Der tror jeg utviklingen også er. Det er veldig mange gode lag, og det å tørre å eie ballen litt også, tror jeg er viktig, forteller hun.

– Jeg merker at fotball ikke er det aller viktigste lenger

Et halvt år etter at hun trodde karrieren var over, er det altså VM-avansement som står på spill for Isabell Herlovsen. Nå har også familien kommet på besøk til Frankrike, og Herlovsen stråler om kapp med solen når hun nå får gå tur i handlegaten i Reims med samboer og sønn på ti måneder:

– Jeg merker at fotball ikke er det aller viktigste lenger. Det som er veldig deilig med ham er at når jeg har vært på trening og kommer hjem, så tenker jeg ikke så mye fotball. Da er det fokus på ham og familien. Før han kom, kunne jeg jo gruble meg ihjel på fotball, forteller hun.

Har drømmescenariet for VM klart

Men selv om det er greit å holde familien og fotballen separat, er hun også glad for å inkludere minstemann i nettopp fotball.

– Jeg synes det er veldig kult at Henrik får være med på den reisen. Det er noe jeg har holdt på med halve livet mitt. Det at han får være med på og se på det som jeg har drevet med ganske lenge, synes jeg er veldig gøy. Jeg håper at jeg kan fortsette i hvert fall noen år til til slik at han blir stor nok til å kanskje skjønne litt av det og.

Og hva er så drømmescenariet for mesterskapet hele familien i disse dager er del av?

– Det er vel kanskje det siste VM jeg er med i, så det hadde vørt gøy å få til noe bra. Finale, med de på tribunen, selvfølgelig Norge vinner, får en fin pokal, og Henrik kommer løpende. Det hadde vært fint. Han må trene litt, sier Herlovsen.

Se Norge mot Sør-Korea mandag fra 20.00 (kampstart 21.00) på TV 2!