Reddet FKH med drømmetreff: – Aldri sett ham skyte slik

Sondre Tronstad fikk drømmetreff, og sørget for at FK Haugesund fikk med seg ett poeng i Vestlandsderbyet mot Brann lørdag kveld.

Brann – FK Haugesund 1-1 (0-1):

Se kampsammendrag i Sportsnyhetene øverst!

Vito Wormgoor sendte Brann i ledelsen etter å ha scoret på returen etter at han selv bommet på straffe i første omgang. Men Sondre Tronstad reddet ett poeng for FK Haugesund da han klinket inn 1-1-scoringen med en perle klistret i vinkelen i det 62. minutt.

Vestlandsderbyet mellom FK Haugesund og Brann endte 1-1.

– Jeg har trent og spilt mye med Sondre Tronstad, men han har aldri vært i nærheten av å skyte slik. For et drømmetreff, meldte TV 2-ekspert Jesper Mathisen etter praktscoringen til Tronstad.

Sørlendingen Sondre Tronstad selv var henrykt etter å ha sett drømmetreffet sørge for at FK Haugesund fikk med seg ett poeng mot Brann.

– Jeg har ikke scoret på fire-fem år, så det var litt av en måte å gjøre det på. Det var ekstremt deilig at den satt så godt. Jeg kjente med en gang at den kunne gå inn. Jeg har aldri kjent en sånn følelse før. Det var en god følelse etterpå. Jeg har aldri i mitt liv scoret et så fin mål, og kommer aldri til å gjøre det igjen, sa FKH-helten til TV 2 Sporten etter kampen.

– Jeg er fornøyd med at scoringen min reddet ett poeng, for dette kunne gått begge veier. 1-1 her er vel egentlig greit, oppsummerte han.

– Det måtte en kanonscoring, et langskudd, til for å redde poeng. Vi hadde nok sjanser til å få tre poeng. Vi snakket om at Sondre måtte løsne skudd i dag. Heldigvis hørte han etter, roste FKH-trener Jostein Grindhaug til TV 2 Sporten.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen mener imidlertid at Bruno Leite skulle vært utvist for en stempling på Orgadic i det 51. minutt og på stillingen 1-0 til Brann. FKH-spilleren fikk kun gult kort for taklingen.

– Det er ingen tvil: Leite skulle vært utvist, og det er utrolig at ikke en godt plassert dommer drar opp det røde kortet. Dette skjer på stillingen 1-0 til Brann, og hadde dommeren gjort jobben sin hadde mest sannsynlig Brann tatt med seg tre viktige poeng hjem igjen til Bergen.

– Det var svært nært et rødt kort, i hvert fall, mente Brann-trener Lars Arne Nilsen om stemplingen til Leite.

Stølås ræk akillesen – Pallesen Knudsen raste mot straffeavgjørelsen
Fredrik Pallesen Knudsen var sterkt uenig i straffeavgjørelsen i første omgang.

Pallesen Knudsen mente at han tok ballen først, og ikke stoppet Veton Berisha med ulovlige midler.

– Det var ikke straffe. Jeg tok ballen først. Jeg gidder ikke, jeg orker ikke å si noe mer, sa en irritert Fredrik Pallesen Knudsen til Eurosport om straffesituasjonen i pausen.

FK Haugesunds Alexander Stølås måtte forlate banen på båre etter drøye 18 minutters spill. Han røk akillessenen. TV 2 Sporten snakket med formsspilleren da han ble fraktet bort i ambulanse utenfor stadion.

Nå frykter 30-åringen at han er ferdig for sesongen.

– Det er akillesen, bekreftet Sølås til TV 2 Sporten utenfor Stadion.

– Det er selvfølgelig surt, men jeg er motivert for å komme rast tilbake, sa han til TV 2 etter å ha blitt intervjuet på krykker.

Innbytteren traff stolpen
FK Haugesund kunne fått en pangstart på kampen da Wadji ble spilt alene med keeper. Men på mesterlig vis reddet Branns veterankeeper Håkon Opdal avslutningen fra FKH-spissen.

Etter drøye 18 minutters spill gikk det imidlertid galt for Alexander Stølås da han kjente smerter i ankelen. FKH-backen måtte forlate banen på båre. Kristoffer Velde kom inn.

Litt før halvtimen var spilt traff innbytter Velde stolpen og ut etter et skudd fra omlag 18-19 meter.

Bommet på straffe, men satte inn returen
I det 35. minutt gikk Veton Berisha i bakken innenfor 16. meteren etter en duell med Fredrik Pallesen Knudsen. Dommer Tom Harald Hagen pekte på straffemerket.

– Jeg mener det er straffespark, for Veton Berisha var først på ballen, sa Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud.

FK Haugesund-keeper Helge Sandvik reddet imidlertid straffesparket fra Vito Wormgoor, men måtte gi retur. Ballen havnet rett i beina til Vito Wormgoor som satte inn returen. Det sørget for at Brann kunne gå til pause med 1-0-ledelse.

– Vito Wormgoor var heldig som fikk returen rett tilbake på sin høyrefot, mente Skullerud.

– Han klistret ballen opp i hjørnet
Etter pause gjorde Brann-trener Lars Arne Nilsen umiddelbart to bytter. Gilbert Koomson gikk ut til fordel for Kristoffer. Gilli Rolantsson kom inn for Thomas Grøgaard.

KJEMPEBOM: Løkberg bommet på megasjanse. FOTO: Eurosport Norge.
KJEMPEBOM: Løkberg bommet på megasjanse. FOTO: Eurosport Norge.

I det 62. minutt rullet FK Haugesund opp et vakkert angrep. Ballen havnet til slutt opp hos Sondre Tronstad utenfor 16-meteren. Han klinket til, og utlignet til 1-1 med et vakkert langskudd i vinkelen.

– Det startet med gode kombinasjoner, så klistret han ballen opp i lengste hjørnet. Han vartet opp med et skikkelig smykke av en scoring, mente Eurosport Norge-kommentator Asbjørn Myhre.

Fire minutter senere var Wadji nære ved å sende FKH i ledelsen. Han driblet av to mann i feltet, men avslutningen gikk like til side for mål. Brann var rystet, men mot slutten kunne Kristoffer Løkberg avgjort det hele for Brann. Like før slutt maktet han på utrolig vis å bomme på åpent mål. Ballen gikk mellom beina, og innbytteren tok seg til hodet i fortvilelse over å ha bommet på megasjansen.

Flere mål ble det ikke i kampen. Vestlandsderbyet mellom FK Haugesund og Brann endte 1-1.

Slik startet lagene:

Haugesund (4-4-2): Sandvik – Desler, Knudsen, Hansen, Stølås – Pedersen, Leite, Tronstad, Kallevåg – Grindheim - Wadji

Brann (4-3-3): Opdal – Teniste, Acosta, Wormgoor, Grøgaard – Orgadic, Jenssen, Strand – Koomson, Bamba, Berisha

Dommer: Tom Harald Hagen, Brandval IL