Liverpool-stjerne slo Bale og Sané og ble målt til den hurtigste spilleren i Champions League

Noe overraskende topper en forsvarsspiller listen over spillerne som fikk målt den høyeste toppfarten i Champions League forrige sesong.

Liverpool gikk helt til topps i Champions League forrige sesong etter å ha slått Tottenham 2-0 i finalen i Madrid 1. juni.

Se hvordan Liverpools vant Champions League øverst!

Mye av æren for Liverpools suksess i Europas gjeveste klubbturnering har stjernestopperen Virgil van Dijk fått.

Nå viser UEFAs offisielle målinger at Virgil van Dijk faktisk var den raskeste spilleren av samtlige i Champions League, skriver Liverpool Echo.

Den nederlandske stjernestopperen fikk målt høyere toppfart foran spillere som Gareth Bale og Leroy Sané, som begge er kjent for sin hurtighet. Han ble også målt til høyere toppfart en sine lynhurtige lagkamerater Mohamed Salah og Sadio Mané.

Van Dijk fikk målt sin høyeste toppfart til 34,5 km/t. Stopperens raskeste sprint kom i Champions Leaugue-semifinalen på Camp Nou da han sprintet tilbake etter et Barcelona-corner i det 92. minutt, opplyser Liverpool Echo.

– Han er forsvarspillernes Messi
TV 2s eksperter har ved flere anledninger hyllet van Dijk både for sin hurtighet, duellstyrke og øvrige egenskaper på banen.

Etter at van Dijk ble kåret til årets spiller i Premier League uttalte blant annet TV 2-ekspert Trevor Morley følgende:

– Han er forsvarspilleres svar på Messi. Faktisk, er han bedre enn Messi, for han har aldri en dårlig kamp. Messi har det. Jeg vet vi har blitt fortalt at vi ikke skal ta av og kalle ham en legende og den slags, men jeg har litt «mancrush» på ham. Han er såpass god. Han får det til å se så enkelt ut også. Han har faktisk alt. Fart, styrke, god i luften, fantastisk med ballen. Den komplette forsvarer, konkluderte Morley.

TV 2s fotballekspert Petter Myhre mente det var på sin at plass at stjernestopperen Virgil van Dijk stakk av med den gjeve utmerkelsen.

– Vi velger stort sett angrepsspillere, men når vi har en forsvarsspiller som har vært så god som det han har vært, og har vært der oppe blant de beste i verden, så synes jeg det er vel fortjent.

Disse ble målt til den høyeste toppfarten i en sprint i Champions League sesongen 2018/2019:

5. Gareth Bale (Real Madrid) – 33,8 km/t
3. Kyle Walker (Manchester City) – 34,2km/t
=3. Nemanja Radonjic (Røde Stjerne Beograd) – 34,2km/t
2. Leroy Sane (Manchester City) – 34,4km/t
1. Virgil van Dijk (Liverpool) – 34,5km/t