SUVERENE: Christian Sørum (til v.) og Anders Mol fortsetter å imponere. Her fra en tidligere turnering.
SUVERENE: Christian Sørum (til v.) og Anders Mol fortsetter å imponere. Her fra en tidligere turnering. Foto: Norges Volleyballforbund

Sandvolleyballstjernene med 22 strake seirer – nærmer seg ny finale

Anders Mol og Christian Sørum fortsatte seiersrekken mot Italia i kvartfinalen. Nå er de én kamp unna sin fjerde strake finale

Se Mol og Sørum i semifinale søndag kl. 10.00 på TV 2 Sport 2 og Sumo. Finalen spilles kl. 16.30.

Verdensenerne i sandvolleyball ser nærmest utilnærmelige ut. Med seieren over italienerne Paolo Nicolai og Daniele Lupo i kvartfinalen i World Tour-turneringen i polske Warszawa, har Anders Mol og Christian Sørum nå spilt 22 strake kamper uten tap.

Det er én seier mer enn de hadde i sin lengste rekke i fjor.

– Vi spiller sykt bra om dagen, og selv i de kampene vi ikke gjør det, så klarer vi å vinne. Det gjør oss enda bedre enn i fjor, sier Sørum, og påpeker:

– Men denne kampen var kjempebra. Vi møtte et godt lag, så vi er kjempefornøyde med at vi har kommet til en ny semifinale.

Overbeviste

Foran en liten, tilreisende heiagjeng med vikinghjelmer, vant den norske sandvolleyballduoen det første settet komfortabelt 21-19 – og fulgte opp med overbevisende 21-17 i det andre.

2-0 er ensbetydende med seier, og det norske paret er med det klare for semifinale søndag. Dit har de kommet uten å tape et eneste sett så langt.

– Når skal dette seierstoget spore av?

– Forhåpentlig sporer det aldri av. Vi spiller utrolig bra og har selvtilliten på plass, så vi går rundt med en følelse at vi kan slå alle. Det er en utrolig god følelse å ha inn mot VM, som er like rundt hjørnet, sier Mol.

Turneringen i Warszawa er den siste før verdensmesterskapet i Hamburg. Det begynner 28. juni.

– Uhørt

– Vi må bare bygge videre på dette. Vi skal holde toger på skinner, sier Mol, som ikke helt klarer å begripe hvordan seiersrekken er mulig.

– Det er jo uhørt, sier han.

– Jeg tror ikke helt at vi selv klarer å forstå hvor stort dette er. Denne dominansen har vi ikke sett i sandvolleyball på minst ti år - og det er Norge som dominerer. Det er helt vilt. Om noen år vil vi nok se tilbake på denne sesongen som noe helt episk, fortsetter han.

Tidligere lørdag ble brasilianerne Pedro Solberg og Vitor Felipe slått i åttedelsfinalen. Også den kampen endte, naturligvis, 2-0 til Norge.