NAKKEBRUDD: Chris Froome skal også ha fått et brudd i nakken etter den stygge velten onsdag.
NAKKEBRUDD: Chris Froome skal også ha fått et brudd i nakken etter den stygge velten onsdag. Foto: Oli Scarff

Froome fikk også brudd i nakken i skrekkvelten

Syklist Chris Froome pådro seg også et brudd nakken i skrekkvelten sin. Nå har han sendt sin første melding fra sykesengen.

Team Ineos-stjernen falt stygt før oppvarmingen før onsdagens Criterium du Dauphine-etappe. Briten ble operert i åtte timer, en operasjon som var vellykket.

Først ble det meldt at Froome hadde pådratt seg brudd i lårbein, albue, hofte og ribbein som følge av skaden, i tillegg til at han ble slått bevisstløs etter fallet. Lørdag kom det fram av bilder at han også hadde pådratt seg et brudd i nakken.

Skal tilbake

I en pressemelding lørdag takker Froome for støtten og han har sendt ut en tweet med bilde av at han ligger i sykesengen og gir tommelen opp.

– Jeg har fått mye styrke fra støtten de siste tre dagene. Størrelsen på støtten har gjort meg ydmyk, det er noe jeg aldri hadde forventet, sier Froome.

– Jeg vet hvor heldig jeg er som er her i dag.

Han takker videre laget sitt, familien og lege Richard Usher ved sykehuset i Roanne.

– Dette er et stort tilbakesteg, men jeg fokuserer på å se fremover. Det vil ta lang tid å bli frisk. Opptreningen starter nå, og jeg fokuserer på å komme meg tilbake på mitt beste.

Lang opptrening

Nå venter rundt seks måneder med opptrening, ifølge kirurgen Remi Philippot, som opererte Froome.

Det betyr at Froome, fire ganger sammenlagtvinner av Tour de France, er ferdig syklet for sesongen.

–Det er heller ikke sikkert at treningen går som vi håper. Kanskje vi blir nødt til å gjøre noe annet, sier kirurgen ifølge BBC.

BBC skriver også at Froome falt med en fart på 54 kilometer i timen mens han skulle snyte seg. Da kom det et kraftig vindkast som gjorde at Froome ble slengt i bakken.

(©NTB)