SVARER PÅ KRITIKKEN: Solveig Gulbrandsen svarer på kritikken fra den nederlandske treneren om nivået i fotball-VM.
SVARER PÅ KRITIKKEN: Solveig Gulbrandsen svarer på kritikken fra den nederlandske treneren om nivået i fotball-VM. Foto: Scanpix/Facebook

Nederlandsk trener slakter nivået i fotball-VM – får svar på tiltale av TV 2-ekspert

Den omstridte nederlandske treneren Raymond Verheijen slakter nivået i det pågående VM i fotball, og mener landslagene trenes av hva han kaller «dårlige rester av herrefotballen».

Den frittalende og omstridte nederlandske fotballtreneren Raymond Verheijen, som blant annet har jobbet under Guus Hiddink for Nederland og Sør-Korea, har igjen kapret overskriftene etter å ha kommet med noen kontroversielle uttalelser.

Verheijen slakter nivået på lagene i det pågående verdensmesterskapet i Frankrike.

Twitter skriver han blant annet at det hadde vært bedre at kampene ble spilt uten tilskuere.

– Nivået er sjokkerende. Det er som å se gress gro, melder han på sosiale medier, før han går hardt ut mot nivået på trenerne for de ulike landslagene.

– Lagene trenes av dårlige rester fra herrene, fremfor de beste kvinnelige trenerne.

TV 2-ekspertens svar: – Et bra utstillingsvindu for kvinnefotballen
Uttalelsene fra Verheijen får nærmest TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen til å himle med øynene.

– Folk må mene hva de vil, men jeg er uenig. Det er alltid forskjell på gruppespill og sluttspill, og noen lag er dårligere enn andre når det kvoteres inn fra alle verdensdeler. Men jeg synes det stort sett har vært jevne og gode kamper, og et bra utstillingsvindu for fotball på kvinnesiden, slår TV 2-eksperten fast.

På pressekonferansen foran Englands VM-oppgjør mot Argentina fikk den engelske landslagssjefen Phil Neville spørsmål om kritikken fra Raymond Verheijen,

– Han har gått ut mot Sir Alex Ferguson, Arsene Wenger, Mauricio Pochettino, Jürgen Klopp. Alle trenerne i verden har han vært ute etter, svarte Neville, og siktet til tidligere uttalelser fra Raymond Verheijen.

– Han er en skrivebordskriger. Han sitter og snakker om fotball, men ingen ser ham jobbe på toppnivå innen fotballen. Det er fordi han ikke får seg jobb, mente Englands landslagssjef.

Støtter Neville
TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen er enig med mye av det Phil Neville sa om Verheijen.

– Verheijen lever av å si ting i overskrifter, og jeg er litt enig i det Phil Neville sier. Han er ute og kritiserer alle andre, og det er på tide å bevise noe selv. Hvis han mener det er for dårlig, kan han ta ut lag selv og vise hvor lett det er, slår hun fast.