Helland vil ha Tagseth til Rosenborg

Pål André Helland er en av tre trøndere i dagens RBK-stall. Nå håper kantspilleren, som sliter med spilletid, at klubbledelsen henter hjem klubbløse Edvard Tagseth (18).

I 2015 valgte Edvard Tagseth bort Rosenborg, da storklubben Liverpool kom på banen. Nå er tilværelsen med Merseyside-klubben over, og de siste dagene har 18-åringen trent med Rosenborg.

– Jeg er trønder og jeg tror alle trønderske unggutter som spiller fotball har en drøm om å spille på RBK. Nå får jeg sjansen til å trene her, så det er en drøm det og, smiler Tagseth.

Det skorter ikke på tilbudene for den talentfulle midtbanespilleren, men fortsatt har han ikke bestemt seg for hvor han skal fortsette karrieren.

Edvard Tagseth.
Edvard Tagseth.

– Klubber i utlandet har vist interesse, så det er flere lag enn RBK som frister. Men om jeg blir i Norge, er Rosenborg den eneste klubben jeg ønsker å spille for, sier han, og fortsetter:

– Nå skal jeg kjenne på omgivelsene og bli kjent med spillerne og trenerne, så får vi se hva som skjer.

– En fin spiller

Eirik Horneland har så langt latt seg imponere av 18-åringen, men understreker at de ikke har kommet fram til om de skal tilby unggutten en kontrakt.

– Han er en fin spiller som er fra Trøndelag. En veldig bra fotballspiller som kan bekle RBKs måte å spille på. Så får vi se om det kan være en bra match, sier treneren.

En som ikke er i tvil på hva Rosenborg bør gjøre, er Pål André Helland.

Rosenborgs Pål André Helland.
Rosenborgs Pål André Helland. Foto: Wold, Ole Martin

– Jeg skal trå litt varsomt her, for jeg har blitt spikret opp etter veggen etter å ha lekt sportsdirektør før, men det er helt klart at om du er trønder og god nok, bør du spille for Rosenborg. Om trøndere som er gode nok går til andre eliteserieklubber, er det en fallitterklæring, er den klare beskjeden fra kantspilleren.

– Er Tagseth god nok?

– Han kommer til å bli det.

Misfornøyd

Helland er selv en av tre trøndere i dagens RBK-stall, men i det siste har det blitt mer og mer benkesliting for 29-åringen.

– Det er selvfølgelig ikke trivelig, og jeg liker det ikke i det hele tatt. Men jeg må bare møte opp og krige meg inn igjen, sier han.

For etter å ha startet i de innledende serierundene, har Helland kun fått tillit fra start i én av de fire siste kampene.

– Jeg har forfalt som et råttent eple. Jeg har spilt fast på et lag som har vunnet rubbel og bit de siste årene, men når det kjempes om nedrykk, smelles jeg på benken, sier han og fortsetter:

– Det er mulig jeg er best på et topplag. Mine ferdigheter egner seg ikke på et bunnlag.

– Hvor viktig er det med lokale spillere på laget?

– Nei, det er ikke så viktig. Det var jo ingen lokale som spilte mot Brann, sier en sarkastisk Helland.

Vålerenga neste

På søndag står Vålerenga på motsatt banehalvdel, i en kamp der Nils Arne Eggen skal hylles.

– Jeg håper virkelig at vi ærer Eggen med å spille en god fotballkamp, kaste folk i angrep og score mange mål. Det fortjener han.

Og det er noe du skal bidra til?

– Om jeg får lov, så.

Får du lov, da?

– Nei, svarer Helland kontant, før han fortsetter etter en liten tenkepause:

– Eller jo da, nei, jeg vet ikke.