MÅ HJEM: Emilie Haavi ble bært ut fra trening torsdag i Nice.
MÅ HJEM: Emilie Haavi ble bært ut fra trening torsdag i Nice. Foto: Stian Lysberg Solum

Korsbåndet røk for VM-spiller

Emilie Haavi må dra hjem fra VM i Frankrike etter at korsbåndet er røket.

VM er over for Emilie Haavi etter at fremre korsbånd er røket. Det melder Norges Fotballforbund i en pressemelding.

Haavi skadet seg under trening torsdag, noe som viste seg å være mer alvorlig enn først antatt. Midtbanespilleren delte et følelsesladet innlegg på sin egen Instagram-konto.

– I blant kan ting bare føles forferdelig urettferdig, men er det én ting jeg har lært, så er det at livet ikke er for amatører. Det føles ufattelig kjipt å måtte reise hjem fra den råeste gjengen jeg vet om, men jeg skal heie, og jobbe knallhardt for å komme tilbake. Det var jo absolutt ikke sånn jeg tenkte at mitt VM-eventyr skulle ende... Men heldigvis har Norges så vidt begynt... Kick ass, girls! Det skal hvertfall jeg, skriver Haavi på sin egen Instagram-konto.

Landslagssjef Martin Sjögren føler med Haavi, som nå skal dra hjem til Oslo for å få oppfølging på Idrettens Helsesenter.

– Jeg er veldig lei meg på Emilie sine vegne, og har stor sympati med henne. Emilie har vært en veldig viktig bidragsyter i gruppa, og med sin vinnermentalitet og mesterskapserfaring har hun vært en som har gått foran på treningsfeltet og pushet de andre jentene. Noe vi selvsagt vil savne. Jeg vil ønske henne god bedring, og jeg er sikker på at vi vil se Emilie tilbake på dette laget i fremtiden, sier Sjögren.

Sjögren vurderer å hente en ekstra spiller som skal bidra på det norske laget i Frankrike.

– Vi vurderer å hente ned en spiller, og er i kontakt med FIFA angående reglementet. Det er viktig at vi beholder kvaliteten på trening, og da trenger vi to fulle lag, sier Sjögren til TV 2, men ønsker foreløpig ikke å si hvilke spillere som er aktuelle.

Norges landslagslege Jorid Degerstrøm bekrefter at det er 26-åringens fremre korsbånd som er røket.

– Skaden viser seg dessverre å være mer alvorlig enn vi først trodde. Det er en fremre korsbåndskade som medfører at VM er over for Emilie, noe som selvsagt er veldig trist for henne. Nå er det viktig at hun kommer seg raskt tilbake til Norge for å få best mulig oppfølging, sier Degerstrøm i pressemeldingen.

Norge ligger foreløpig på andre plass i gruppe A, med like mange poeng som Nigeria. Frankrike leder gruppen med seks poeng etter to spilte kamper. Norge møter Sør-Korea mandag kl 21.00.