BLIR IKKE Å SE I ELITESERIEN: Planene om VAR må utsettes i Norge. Her er systemet i bruk av Björn Kuipers under kvartfinalen i Champions League mellom Tottenham og Manchester City.
BLIR IKKE Å SE I ELITESERIEN: Planene om VAR må utsettes i Norge. Her er systemet i bruk av Björn Kuipers under kvartfinalen i Champions League mellom Tottenham og Manchester City. Foto: Ian Kington

Det blir ikke VAR i Eliteserien i 2020

NFF hadde et håp om å innføre VAR i Eliteserien fra og med 2020, men innser nå at det blir for tidlig, skriver VG.

– Nei, det kommer ikke til å komme VAR i Eliteserien fra 2020, det er for tidlig. Vi skal i et møte med representanter fra andre mindre ligaer i starten av juli, sier direktør for konkurranseavdelingen i Norges Fotballforbund Nils Fisketjønn til avisen.

Dommersjef Terje Hauge hadde et håp om at VAR kunne bli prøvd i semifinalene i cupen, men heller ikke det blir en realitet.

– Det er et tidsspørsmål før VAR kommer også til Norge, for det er kommet for å bli internasjonalt. Men det er en streng protokoll fra FIFA som må oppfylles før vi kan ta det i bruk i konkurransesituasjon, både når det gjelder bruk av teknisk utstyr, antall kameraer og opplæring for dommerne som skal bruke det, sier Fisketjønn.

Likevel har norske FIFA-dommere begynt opplæringen med VAR, fordi systemet brukes flere steder i verden.

– Jeg skal ikke si noe årstall. Jeg har forsøkt på det, og bommet, sier Hauge om når han tror VAR innføres i Norge, og endrer med det sin prognose til tidligst 2021.