Norsk nedtur på drømmemilen: – Jakob kastet vekk for mye krefter på tull og tøys

Jakob Ingebrigtsen ble nummer seks på den engelske milen under Bislett Games. Tiden ble 3.53,04 etter offensiv løping.

Vi fulgte Bislett Games direkte

Broren Filip endte på 9.-plass med 3.54,41. Polakken Marcin Lewandowski vant med 3.52,34.

Se sammendrag øverst (video med tillatelse fra NRK)

Det var bra fart fra start i løpet foran et engasjert publikum. Det ble likevel en nedtur for de norske gutta mot slutten.

– Spesielt Jakob ble altfor ivrig. Han gikk på altfor mye og kastet bort masse krefter på tull og tøys. Jeg synes han blir unødvendig ivrig, sa han til NRK.

– Hva med Filip?

– Han er ikke på plass enda etter løpet sitt i Roma. Det var greit nok, men ikke noe mer heller, mente han.

Dermed klarte ikke Ingebrigtsen-familien å sette et perfekt punktum for en super norsk friidrettskveld. Ingen nordmann hadde vunnet distansen i Bislett Games noen gang da løperne kom på banen torsdag.

– Hvis man vil vinne løp så må man prøve forskjellige ting for at det skal funke. Det er mange ting man må gjennom. Man må være med å prege løp og prøve forskjellige ting. Målet er jo til slutt å bli en varig ener, sa Jakob Ingebrigtsen til TV 2.

– Man må alltid være offensive. Målet mitt videre denne sesongen er å etablere meg i toppen. Det handler om å på en måte få en kontiunitet i det, mente han.

Friidrettsbroren Filip mente Jakob Ingebrigtsen løp med litt for stor risiko.

– Jeg håper Jakob skulle være litt sprekere enn det han var i Stockholm. Men han må løpe med høyere risiko enn det han gjorde i Stockholm. Han må være der fremme, sa Filip Ingebrigtsen til TV 2 Sporten etter den engelske milen.

Det var ikke helt topp forhold med 13-14 grader i luften etter en torsdag med lett nedbør i Oslo. Været lettet som bestilt inn mot starten av stevnet.

VM er det store målet for de to yngste Ingebrigtsen-brødrene. Mesterskapet går i Doha. Det skjer såpass sent som i månedsskiftet september/oktober.

Jakob er endelig ferdig med videregående skole, og i opptakten til Bislett Games avslørte han at det hadde påvirket ham sportslig i flere år. Han kalte det en stor lettelse å kunne satse 100 prosent på idretten.

(©NTB/TV 2)