Vi fulgte Bislett Games direkte

Broren Filip endte på 9.-plass med 3.54,41. Polakken Marcin Lewandowski vant med 3.52,34.

Se sammendrag øverst (video med tillatelse fra NRK)

Det var bra fart fra start i løpet foran et engasjert publikum. Det ble likevel en nedtur for de norske gutta mot slutten.

– Spesielt Jakob ble altfor ivrig. Han gikk på altfor mye og kastet bort masse krefter på tull og tøys. Jeg synes han blir unødvendig ivrig, sa han til NRK.

– Hva med Filip?

– Han er ikke på plass enda etter løpet sitt i Roma. Det var greit nok, men ikke noe mer heller, mente han.

Dermed klarte ikke Ingebrigtsen-familien å sette et perfekt punktum for en super norsk friidrettskveld. Ingen nordmann hadde vunnet distansen i Bislett Games noen gang da løperne kom på banen torsdag.

– Hvis man vil vinne løp så må man prøve forskjellige ting for at det skal funke. Det er mange ting man må gjennom. Man må være med å prege løp og prøve forskjellige ting. Målet er jo til slutt å bli en varig ener, sa Jakob Ingebrigtsen til TV 2.

– Man må alltid være offensive. Målet mitt videre denne sesongen er å etablere meg i toppen. Det handler om å på en måte få en kontiunitet i det, mente han.

Friidrettsbroren Filip mente Jakob Ingebrigtsen løp med litt for stor risiko.

– Jeg håper Jakob skulle være litt sprekere enn det han var i Stockholm. Men han må løpe med høyere risiko enn det han gjorde i Stockholm. Han må være der fremme, sa Filip Ingebrigtsen til TV 2 Sporten etter den engelske milen.

Det var ikke helt topp forhold med 13-14 grader i luften etter en torsdag med lett nedbør i Oslo. Været lettet som bestilt inn mot starten av stevnet.

VM er det store målet for de to yngste Ingebrigtsen-brødrene. Mesterskapet går i Doha. Det skjer såpass sent som i månedsskiftet september/oktober.

Jakob er endelig ferdig med videregående skole, og i opptakten til Bislett Games avslørte han at det hadde påvirket ham sportslig i flere år. Han kalte det en stor lettelse å kunne satse 100 prosent på idretten.

(©NTB/TV 2)