Utrolige Karsten Warholm satte ny europeisk rekord

Karsten Warholm tok seieren på vanvittig vis på 400 meter hekk under Bislett Games

Vi fulgte Bislett Games direkte

Karsten Warholm sikret seg et enormt forsprang fra start og sikret seg seieren med tiden 47.33 på 400 meter hekk under torsdagens Bislett Games.

Se Warholms rekordløp øverst (video med tillatelse fra NRK)

Tiden 47.33 er ny europeisk rekord.

– I fjor var jeg veldig ufokusert før Bislett Games. Det var mye pressegreier og sånne ting. I dag var vi oppe og spilte bordtennis før løpet og jeg hadde mye lavere skuldre. Jeg tenkte bare at dette er dagen, sa Warholm til TV 2 Sporten etter sin nye europiske rekord.

– Jeg kjente det da jeg varmet opp, Leif (treneren) sa jeg så ut som en million dollar. Det var bare å kose seg. Europarekord smaker. Det høres bra ut også. Men vi er i en posisjon der at selv om jeg setter verdensrekord, så kan noe andre vinne. Alle som løper i verdenseliten her flytter grensene. Men man må ta sjanser for å flytte grenser, og det har vi gjort, poengterte Warholm.

Trener Leif Olav Alnes hyllet Warholm etter bragden.

– Det var fantastisk bra. 47.33 er veldig bra. Europa-rekord. Veldig, veldig bra. Han hadde bensin til å kjøre helt inn. Karsten er mye bedre trent i år. Han har lagt inn mye arbeid for å stå de siste hundre. Det er mye som har fungert der, sa Alnes til TV 2 Sporten.

Franske Stéphane Diagana hadde den gamle europarekorden på 47,37, satt i 1995.

– Jeg tenkte: Er det sant det jeg ser? Sist jeg hadde den følelsen var i London i 2017. At jeg skulle ta Europa-rekord, det er så spinnvilt det, sa Warholm til NRK etter rekorden.

– At den skulle sitte på Bislett, det blir jeg så glad for. Det er helt sykt, jeg kommer ikke på noe bedre å si, fortsatte han.

Warholms gamle norske rekord var på 47,64, satt i EM-finalen i Berlin i fjor.

Hjemmefavoritten dro knallhardt hele veien og utklasset feltet totalt. Thomas Barr tok andreplassen med 49,11. Warholm drev med en annen idrett enn de andre.

– Nå har jeg bare lyst til å ta æresrunden igjen, for det klarte jeg ikke i fjor fordi jeg var så sliten, gliste Warholm.

Warholm viste igjen at han er en publikumsyndling. Han feiret foran Bislett-tribunene etter seieren.

Warholm var i strålende humør på onsdagens pressekonferanse. Flere ganger spøkte han med de fremmøtte journalistene. Blant annet om å ta helikopter til torsdagens stevne og om hvor beskjedne nordmenn er.

Verdensmesteren fra 2017 fikk ikke møte øvelsens bestemann den siste tiden, Abderrahman Samba. Han sto over Oslo-turen på grunn av en betent slimpose.

Warholm vant i Diamond League i slutten av mai. Det var nordmannen første triumf i DL på nesten to år.

Warholms store mål denne sesongen er VM i Doha. Der løper han som tittelforsvarer i månedsskiftet september.