Henrik Ingebrigtsen imponerte stort og satte ny norsk rekord

Henrik Ingebrigtsen imponerte stort på 3000 meter under Bislett Games.

Vi fulgte Bislett Games direkte

Henrik Ingebrigtsen ble nummer fire på 3000-meteren med ny norsk rekord 7.36,85 under Bislett Games torsdag.

Se høydepunkter fra rekordløpet øverst (video med tillatelse fra NRK)

Selemon Barega (Etiopia) var klart best med 7.32,17. Ingebrigtsen avsluttet meget bra og løp råsterkt på slutten.

– For meg vært en veldig bra dag. Det har vært en berg-og-dalbane de siste dagene. Jeg fikk litt vondt i hoften etter en hardøkt, og haltet litt på tirsdag. Men jeg gjorde de rette tingene og fikk god oppfølgning av det medisinske apparatet, og klarte akkurat å hente meg inn. De siste 1000 fikk jeg litt vondt i hoften, og haltet litt, men følte meg i form, sa Henrik Ingebrigtsen til TV 2.

Etter triumfen løp han rundt på Bislett og tok selfier med publikum og skrev autografer.

– Jeg har aldri brukt halvannen time på det på en friidrettsarena før. Men det var masse kids som håpet på bilde. Da vil jeg gi litt tilbake. Følelsen jeg hadde da jeg løp var at jeg hadde hele stadion i ryggen underveis, og det var helt magisk. Det er den beste opplevelsen jeg har hatt på Bislett Games noensinne, mente Henrik Ingebrigtsen.

Han fikk skryt av Filip Ingebrigtsen etter å ha satt ny norsk rekord.

– Så lenge han kommer på startstreken, så løper han fort. Han har fått trent jevnt over tid. Han er en god løper, og når kroppen fungerer, så løper han fort, sa Filip Ingebrigtsen til TV 2 om brorens innsats.

– Henrik snakker seg ned før hver eneste økt. Men så gjør han det bra i hver eneste konkurranse, sa Jakob Ingebrigtsen om Henriks innsats.

Ingebrigsten avsluttet meget bra og løp råsterkt på slutten. Storebror Ingebrigtsen var vraket fra drømmemila, og han var i motsetning til sine yngre brødre Jakob og Filip satt til å løpe 3000 meteren under Diamond League-stevnet i Oslo.

Tidligere denne uka sa 28-åringen at han gikk for å slette norgesrekorden til Marius Bakken på 7.40,77 fra 2001. Da måtte han samtidig slå sin egen personlige rekord med rundt to sekunder. Ingebrigtsens bestenotering lød på 7.42,19.

28-åringen har trøblet med skader i sesongoppkjøringen, men har merket en bedring i kroppen i det siste. Han sikter på å komme på nivå med sine yngre brødre inn mot friidretts-VM i Doha i september/oktober.

– I dag var jeg heldig med mye. Det gikk sent i starten, og det passet meg egentlig bra. Det var ikke flaks, men det er lov å være litt heldig, gliste Ingebrigtsen til NRK etter den nye norske rekorden.

– Jeg haltet litt fra 1000 meter fra mål, men jeg følte meg lett likevel. Jeg klarer ikke å kjøre steget gjennom 100 prosent. Kroppen føles veldig bra, mente han.

– Det var deilig å se Henrik tilbake igjen. Det var bra. Og det motiverer oss, sa en stolt lillebror Jakob Ingebrigtsen til NRK.