DOPINGDØMT: Juan Jose Cobo feirer seieren i Vueltaen foran Chris Froome og Bradley Wiggins. Nå er han dopingdømt.
DOPINGDØMT: Juan Jose Cobo feirer seieren i Vueltaen foran Chris Froome og Bradley Wiggins. Nå er han dopingdømt. Foto: Jaime Reina

Froome kan få tilkjent ny seier fra 2011

Mens Chris Froome ligger på intensivavdelingen med store bruddskader, kom meldingen om at han kan bli den nye vinneren av Vuelta a España 2011.

Årsaken er at spanjolen Juan José Cobo (38) er funnet skyldig av Det internasjonale sykkelforbundet (UCIO) i doping på bakgrunn av unormale verdier i hans biologiske pass i perioden 2009 til 2011.

38-åringen har lagt opp, men er nå suspendert i tre år. Avgjørelsen kan ankes innen en måned.

Opprettholdes dommen, blir han fratatt triumfene sine i perioden. Det betyr at Chris Froome blir ny vinner av Vuelta a España 2011, mens Bradley Wiggins rykker opp til andreplass og Bauke Mollema til tredje.

For Froome vil det bli hans sjuende Grand Tour-tittel, men en mager trøst på en dag som dette.

I går ble han tatt av vinden da han snøt seg under rekognosering til tempoetappen i Critérium du Dauphiné. 34-åringen traff så en vegg i 54 km/t. På sykehus i Saint-Etienne ble det konstatert brukket lårbein, albue og ribbein. Han ble operert i seks timer og ligger nå på intensivavdelingen.

Nå venter en lang opptrening og kamp for å komme tilbake i konkurranseform.

– Han er ikke i bra form. Man har krasjer, og så har man stygge krasjer. Dette var en stygg krasj, sa Team Ineos-sjef Brailsford til BBC.

Nyheten kom som et sjokk, og i Team Ineos-bussen fikk rytterne beskjeden like før onsdagens tempoetappe.

– Det var et sjokk for alle. Spesielt om man hører hva skader han har fått. Heldigvis er han i gode hender, sier Froomes lagkompis Dylan van Baarle.