Hazard presentert som Real Madrid-spiller: – Det største stjernekjøpet siden Ronaldo

Real Madrids stjernekjøp Eden Hazard ble torsdag kveld presentert på Bernabeu. Belgieren har fått trøye nummer sju i sin nye klubb.

Eden Hazards (28) eventyr i Chelsea er over. Nå venter spanske Real Madrid.

Se hva Hazard sa om overgangen øverst!

Britiske Guardian skriver at storkjøpet kostet i underkant av en milliard kroner i overgangssum. ESPN skriver at summen kan stige til nærmere 1,3 milliarder kroner ved sportslig suksess. Hazard har skrevet en kontrakt med Madrid-laget til 30. juni 2024.

Torsdag kveld ble 28-åringen presentert i Real Madrid-drakten på Bernabeu. Han har fått trøye nummer sju i sin nye klubb, melder Marca.

Opprinnelig var det ventet at Hazard ville få trøye nummer ti, men den tilhører som kjent Luka Modric.

– Jeg må jobbe med spansken min. Jeg vil takke klubbpresidenten, og familien. Jeg ser frem til å spille i denne drakten. Det har vært en drøm for meg siden jeg var liten gutt å spille for Real Madrid, sa Hazard da han ble presentert på Bernabeu.

I REAL MADRID-DRAKT: Eden Hazard.
I REAL MADRID-DRAKT: Eden Hazard. Foto: Gabriel Bouys

Spanske medier er henrykt over Real Madrids siste stjernekjøp.

– En ny era er startet. Ti år etter ankomsten til Cristiano Ronaldo, en spiller som skapte begeistring i hele byen, så vil den største stjernen siden Ronaldo bli presentert, skrev den spanske avisen Marca før Hazards ble presentert på spektakulært vis.

Akkurat som Real Madrid gjorde etter kjøpene av Ronaldo, Kaka, Karim Benzema og James, ble Hazard presentert på ekte «Galácticos»-vis om kvelden.

Før Hazard ble vist frem med Real Madrid-drakten ble det blant annet vist en video på storskjermen på Bernabeu med høydepunkter fra Hazards karriere.

PRESENTERT: Florentino Perez med Eden Hazard, Thorgan Hazard, Kylian Hazard og sin familie under presentasjonen.
PRESENTERT: Florentino Perez med Eden Hazard, Thorgan Hazard, Kylian Hazard og sin familie under presentasjonen. Foto: Sergio Perez

– Hei, jeg er Eden Hazard, og dette er min historie, sa den nybakte Real Madrid-spilleren i videoen som ble vist for tilskuerne på Bernabeu.

Rundt 70.000 tilskuere hadde ifølge Marca tatt turen til Bernabeu for å få med seg den spektakulære presentasjonen Eden Hazard.

Real Madrid-president Florentino Pérez benyttet anledningen til å tale til fansen.

– Kjære venner. Dette er en spesiell og gledelig dag for denne klubben. Vi har hentet en spesiell spiller til denne klubben, en spiller som kan utgjøre en forskjell for denne klubben. Denne klubben har hentet noen unike spillere, vi er en klubb som alltid ønsker å vinne. Og for å hjelpe oss, vil vi ha en spektakulær tropp av fotballspillere. Jeg vil ønske fotballstjernen Eden Hazard velkommen. Du ville til denne klubben, og nå er drømmen kommet i oppfyllelse, sa Real Madrid-president Florentino Pérez da Hazard ble presentert.

Tidligere torsdag bestod Hazard den medisinske sjekken med glans, og viste tommel opp for fotografene.

– Real Madrid var drømmen hans
Hazard hadde kun ett år igjen av kontrakten med London-klubben. Belgieren forlater Chelsea etter å ha spilt 352 kamper og scoret 110 mål.

BESTOD SJEKKEN: Eden Hazard viste tommelen opp for fotografene etter å ha bestått den medisinske sjekken på Bernabeu.
BESTOD SJEKKEN: Eden Hazard viste tommelen opp for fotografene etter å ha bestått den medisinske sjekken på Bernabeu. Foto: Real Madrid

– Det er med tungt hjerte vi sier farvel til Eden, og vi var tydelige overfor ham på at vi ønsket at han skulle bli. Men vi respekterer avgjørelsen han har tatt om å søke en ny utfordring i et nytt land, og forfølge barndomsdrømmen om å spille for Real Madrid, sa Chelsea-direktør Marina Granovskaia i en pressemelding.

– Han forlater oss, men minnene vil vare evig.

– Real Madrid og Hazard er perfekt match
Belgias landslagssjef Roberto Martinez mener Real Madrid gjorde klokt i å punge ut for å sikre seg Eden Hazards tjenester.

– Real Madrid får en fenomenal spiller, og Eden får et nytt kapittel i sin karriere. Han har alltid sagt at han følte seg hjemme i London og Chelsea. Så Real Madrid var trolig den eneste klubben han kunne ønsket seg å spille for etter Chelsea, sa Martinez, ifølge Sky Sports News.

– Real Madrid og Eden Hazard er perfekt match. Nå gleder vi oss bare til å se Edens nye kapittel i Real Madrid starte, mente han.