KARRIERESKIFTE: Gwyneth Paltrow er her avbildet på verdenspremieren av «Avengers: Infinity War».
KARRIERESKIFTE: Gwyneth Paltrow er her avbildet på verdenspremieren av «Avengers: Infinity War». Foto: Jordan Strauss/Invision/AP

Gwyneth paltrow (46) åpner opp:

Derfor forlot hun Hollywood

Superstjernen har vært lenge borte fra søkelyset. Nå forteller hun hvorfor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skuespiller Gwyneth Paltrow (46) har vært med i utallige Hollywood-filmer.

I 1999 fikk hun en Oscar for sin rolle i filmen «Shakespeare in Love».

46-åringen har også vært å se i Marvel Comics-filmene «Iron Man», hvor hun spilte den trofaste og lojale høyrehånden til riksmannsgeniet Tony Stark, spilt av Robert Downey Jr.

Men etter 2014 har det vært stille.

I et eksklusivt intervju med Variety avslører Paltrow at samvittigheten gjorde at hun forlot filmindustrien.

– Filmindustrien fokuser mer på å tjene penger enn å lage gode filmer. Jeg tror ikke de filmene jeg var med i ville blitt produsert i dag. Ville de skapt «Shakespeare in Love» eller «The Talented Mr. Ripley» i dag?, sa hun til Variety i februar.

På plass i Stockholm

I helgen ble konferansen Brilliant Minds holdt i Stockholm, som er en eksklusiv tech-konferanse. Den tidligere amerikanske presidenten Barack Obama var blant gjestene, i tillegg til Paltrow.

Skuespilleren er ikke der for å høyne gjestelisten, men for å fronte sitt eget nettselskap «Goop», ifølge Expressen. Paltrow er en av gründerne og sjefsdirektøren for den nettbaserte livsstil-og helsetjenesten.

Gwyneth Paltrow annonserte forlovelsen med Brad Falchuk på forsiden av Goop. Hun var tidligere gift med Coldplay-vokalist Chris Martin
Gwyneth Paltrow annonserte forlovelsen med Brad Falchuk på forsiden av Goop. Hun var tidligere gift med Coldplay-vokalist Chris Martin Foto: Goop/Steven Pan

Kontroversiell

Fra å være et yndet filmikon har ikke forretningsverden behandlet henne like bra. Selskapet «Goop» har nemlig blitt kraftig kritisert for kontroversielle helseprodukter.

– Vi har selvfølgelig gjort enkelte feil da vi startet reisen, har hun sagt i et eksklusivt intervju til New York Times.

Selskapet har blitt kritisert av leger, forskere og lesere. Mesteparten av kritikken har dreiet seg om «Goop» sine helsemetoder og ulike produkter.

GOOP-KANAL: Her lager Paltrow mat med «Queer Eye»-stjernen Antoni Porowski via sin egen Goop-livstilskanal. Foto: Stella Pictures
GOOP-KANAL: Her lager Paltrow mat med «Queer Eye»-stjernen Antoni Porowski via sin egen Goop-livstilskanal. Foto: Stella Pictures

Kritikken

Ett eksempel er et klistermerke, melder Expressen. Det skal være lagd av det samme materialet som NASA (National Aeronautics and Space Administration) i USA, bruker i romdraktene sine.

På nettsiden til Paltrows selskap står det at disse klistermerkene skal gjenopprette energibalansen i kroppen.

Tidligere sjefsforsker ved NASA, Mark Shelhamer, har gått ut og kritisert 46-åringen.

– Wow, dette er bare tull, skal han ha sagt, ifølge det svenske nettstedet.

Begynte ved kjøkkenbordet

Selskapet ble først til ved stjernens kjøkkenbord. Det skal nemlig ha begynt som et ukentlig nyhetsbrev.

Det utviklet seg til å bli et nettbasert selskap, som operer på flere plattformer. «Goop» er blitt estimert til å være verdt rundt 250 millioner dollar, noe som tilsvarer over to milliarder norske kroner.

Til den svenske avisen Expressen forteller hun om sine ambisjoner.

– Vi vil være ledende på det vi gjør, i form av tilbud og innhold, men vi vil også skape en dialog og et forum hvor vi kan få bukt med skammen. Jeg tror nemlig mange kvinner opplever en god del skam i live sine, sier hun til Expressen på konferansen.

Utelukker ikke Hollywood

I intervjuet hun ga til New York Times gir hun uttrykk for at hun muligens vil bli å se på filmlerretet fremover.

– Jeg var en forretningskvinne maskert som en skuespiller, skal hun ha sagt når hun fikk spørsmål om hun først og fremst var en skuespiller eller en forretningskvinne.

Nå i juni var hun derimot en av talerne på Brilliant Minds-konferansen i den svenske hovedstaden. Der delte hun scenen med Barack Obama, den svenske og internasjonale stjernen Joel Kinnaman, Natalia Brzezinski, rapperen Offset, og miljøforkjemperen Greta Thunberg.