Avføring fra hund og hjort funnet på taket av høydebasseng i Askøy

Rundt 2.000 personer har trolig blitt syke av drikkevannet på Askøy. Onsdag ble det funnet avføring fra hund og hjort på taket av det omstridte høydebassenget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter varaordfører Bård Espelid (Askøylisten) overfor Askøyværingen torsdag morgen. Avføringen stammer fra dyr.

– Vi tror at avføringen vi fant på taket på en eller annen måte har kommet inn i bassenget. Dette vil vi bruke dagen i dag på å undersøke videre. Vi må finne ut nøyaktig hva det er vi har funnet på taket, sier Espelid til lokalavisen.

Etter et krisemøte i Askøy rådhus torsdag ettermiddag kunne varaordføreren bekreftet at avføringen stammer fra hund og hjort.

– Det var kommunen sine folk som observerte avføringen, og da så at det kunne henføres til hund og hjort, i alle fall de største funnene som ble gjort, sa Espelid ifølge Askøyværingen.

En representant fra Folkehelseinstituttet bistår kommunen i oppklaringsarbeidet og var ved høydebassenget for å hente ut miljøprøver til videre analyse. Politiet drev etterforskning på stedet og hadde med en hundepatrulje som bidro til å finne avføringen på bassengtaket.

– Vi satte kommunen i kontakt med en hundepatrulje for å hjelpe dem å finne kadaver eller en eventuell smittekilde, sier politiinspektør Frode Karlsen i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

Tirsdag ble det bekreftet funn av Campylobacter i drikkevannet i Askøy i Hordaland. Det er en bakterie som kan gi mage- og tarminfeksjon. Totalt har 49 voksne og 15 barn vært innlagt som følge av sykdomsutbruddet.

(©NTB)