Det bekrefter varaordfører Bård Espelid (Askøylisten) overfor Askøyværingen torsdag morgen. Avføringen stammer fra dyr.

– Vi tror at avføringen vi fant på taket på en eller annen måte har kommet inn i bassenget. Dette vil vi bruke dagen i dag på å undersøke videre. Vi må finne ut nøyaktig hva det er vi har funnet på taket, sier Espelid til lokalavisen.

Etter et krisemøte i Askøy rådhus torsdag ettermiddag kunne varaordføreren bekreftet at avføringen stammer fra hund og hjort.

– Det var kommunen sine folk som observerte avføringen, og da så at det kunne henføres til hund og hjort, i alle fall de største funnene som ble gjort, sa Espelid ifølge Askøyværingen.

En representant fra Folkehelseinstituttet bistår kommunen i oppklaringsarbeidet og var ved høydebassenget for å hente ut miljøprøver til videre analyse. Politiet drev etterforskning på stedet og hadde med en hundepatrulje som bidro til å finne avføringen på bassengtaket.

– Vi satte kommunen i kontakt med en hundepatrulje for å hjelpe dem å finne kadaver eller en eventuell smittekilde, sier politiinspektør Frode Karlsen i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

Tirsdag ble det bekreftet funn av Campylobacter i drikkevannet i Askøy i Hordaland. Det er en bakterie som kan gi mage- og tarminfeksjon. Totalt har 49 voksne og 15 barn vært innlagt som følge av sykdomsutbruddet.

(©NTB)