St. Louis er Stanley Cup-mestre etter seier over Boston Bruins

St. Louis Blues sikret seg sitt første Stanley Cup-trofé noensinne etter å ha slått Boston Bruins 4–1 i den avgjørende, sjuende kampen i finaleserien.

Se høydepunkter i Sportsnyhetene øverst på siden!

I forkant av onsdagens kamp sto det 3–3 etter seks kamper i finaleserien. Hjemmelaget Boston Bruins fikk en vond første periode på TD Garden onsdag.

St. Louis-spiller Ryan O'Reilly satte inn kampens første scoring etter 16 spilte minutter, mot spillets gang. Han ble den første siden legenden Wayne Gretzky til å score i fire strake finalekamper.

Det tok bare tre minutter før bortelaget og Alex Pietrangelo økte ledelsen. Bortelaget blokkerte hele tolv avslutninger, men scoret på to av sine fire forsøk.

Kampens andre periode var jevnspilt og hendelsesfattig. St. Louis var nærmest scoring, men Bostons Zdeno Charas mirakuløse redning bak egen målvakt Tuukka Rask hindret ny scoring. Allerede da hadde mye av entusiasmen til hjemmepublikummet dabbet av.

I kampens siste periode ble all tvil feid til side. Brayden Schenn og Zach Sanford satte inn hver sine mål for St. Louis. Selv ikke Matt Grzelcyks trøstescoring kunne endre utfallet: 4-1-seier til St. Louis og en historisk kveld for Missouri-laget.

– For et utrolig år, sier Pietrangelo ifølge NHL.com.

Utrolig er forbokstaven. St. Louis så ut som alt annet enn en Stanley Cup-mester da de 3. januar lå helt sist på tabellen i NHL.

– Jeg vet ikke en gang hva jeg skal si. Hvor vi var, til hvor vi er nå ... Jeg må være ærlig og si at jeg aldri har vært med stolt over å bære denne trøyen sammen med disse karene. Det er utrolig, sier Pietrangelo.

Veien til den historiske finaleseieren har vært lang for St. Louis. De slo ut Mats Zuccarellos Stars med 4–3 i kvartfinalen, før de beseiret San Jose Sharks 4–2 i semifinaleserien. Til slutt sikret laget fra Missouri seg sin første finale siden 1970 og sitt første Stanley Cup-trofé noensinne.

– Det er en utrolig følelse. Vi klarte det. Jeg kan ikke vente med å komme tilbake til St. Louis å feire sammen med resten av byen, sa St. Louis-keeper Jordan Binnington, skriver AFP.

På motsatt banehalvdel hang Boston-spillerne med hodet.

– Det er vanskelig å finne ord, sa lagets kaptein Zdeno Chara mens han kjempet med å holde tårene tilbake.

– Dette er ikke enkelt. Alle så for seg et annet utfall og vi trodde virkelig det var vår tur. Men sånn er sport, man må takle det og komme seg videre.

St. Louis var fram til onsdag det eldste aktive laget i NHL som aldri har vunnet Stanley Cup, til tross for finaler i både 1968, 1969 og 1970.