Alle nødetater er på stedet. Meldingen om ulykken kom inn klokken 17.09.

Totalt åtte personer er involvert i ulykken. Alle er meldt å være skadet, og to av disse er betegnet som kritisk. Én annen er alvorlig skadet.

Det ble først meldt om én kritisk skadet, men klokken 20.45 får TV 2 opplyst fra oppdragsleder Stig Kolstad at det er snakk om to som er kritisk skadet.

– Det satt fem personer i den ene bilen og tre i den andre, sier operasjonsleder Kjartan Waage.

De involverte spenner fra midten av 20-åra til midten av 60-åra, og det er snakk om fem kvinner og tre menn. Tre turister fra India og tre personer fra Storbritannia var involvert i ulykken. De resterende to er norske.

Flere luftambulanser ble kalt ut til åstedet. De to som er kritisk skadet er fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim og Ålesund sykehus, mens personen som er alvorlig skadet er fløyet til Førde. De resterende fem fraktes til Lillehammer sykehus.

– Det er varierende grader av skade på de fem andre, men dette har skjedd i høy hastighet, så alle må sjekkes av helse, sier Waage.

Her letter en av luftambulansene fra stedet med en pasient etter ulykken. Foto: Steinar Vollan
Her letter en av luftambulansene fra stedet med en pasient etter ulykken. Foto: Steinar Vollan

Hendelsesforløpet er foreløpig uklart. En av bilene har kommet over i motgående kjørefelt, men det er uklart hvilken av bilene det dreier seg om. Det er store materielle skader på stedet, og bilene har snurret rundt flere ganger i sammenstøtet.

Veien var stengt over Strynefjellet, men er nå åpnet igjen.

Saken oppdateres.