NEKTET: Norwegians 737 MAX-fly hadde alle nødvendige tillatelser, men ble likevel nektet å fly inn i Tyskland.
NEKTET: Norwegians 737 MAX-fly hadde alle nødvendige tillatelser, men ble likevel nektet å fly inn i Tyskland. Foto: Heikki Saukkomaa

Norwegian-fly ble nektet å fly inn i Tyskland – måtte lande i Paris

Et Boeing 737 MAX- fly fra Norwegian måtte tirsdag lande i Paris da det ble nektet å fly inn i tysk luftrom.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter kommunikasjonsrådgiver Tonje Næss i Norwegian overfor TV 2.

– Da flyet var i luften og på vei inn i tysk luftrom i går, sendte tyske og franske luftfartsmyndigheter ut en melding om at ingen Boeing 737 MAX’er får fly gjennom deres luftrom, skriver Næss i en epost.

Saken ble først omtalt av Airlive.

Flyet er ett av de 18 MAX-flyene som Norwegian har satt på bakken. Maskinen har fram til nå stått parkert i Malaga i Spania, og skulle flys til Stockholm. Det var ingen passasjerer om bord under flyvningen.

– Dette er en såkalt posisjoneringsflyvning som gjennomføres fordi vi ønsker å ha så mange fly som mulig på samme sted når flytypen blir godkjent for kommersiell trafikk, slik vi raskt kan få de på vingene igjen, sier Næss.

Den typen flyvninger er unntatt flyforbudet, men selv om Norwegian hadde alle nødvendige tillatelser, fikk flyet beskjed fra tyske og franske luftfartsmyndigheter om at ingen 737 MAX-fly får fly gjennom tysk luftrom.

Flyet endte dermed opp med å sirkle ved den tyske grensen, i påvente av videre instrukser.

– Franske luftfartsmyndigheter ba oss så lande sør for Paris. Vi venter nå på tillatelse fra franske myndigheter til å få lette og fortsette mot Sverige.