TIL LA LIGA: Alexander Isak.
TIL LA LIGA: Alexander Isak. Foto: Real Sociedad

La Liga-klubb hentet svensk stortalent fra Dortmund

Det svenske angrepstalentet Alexander Isak har skrevet under for La Liga-klubben Real Sociedad.

Det bekrefter Real Sociedad på sine hjemmesider tirsdag ettermiddag.

19-åringen, som forrige sesong hadde et suksessrikt låneopphold i nederlandske Willem II, har skrevet under på en femårskontrakt med Real Sociedad.

Foreløpig er det ikke kjent hvor mye den spanske La Liga-klubben må betale i overgangssum for Isak, men ifølge tyske medier koster svensken rundt 85 millioner kroner.

Det er omtrent det samme Dortmund betalte AIK da de hentet unggutten i 2017.

Alexander Isak fikk ikke mange sjanser på Dortmunds A-lag i Bundesliga, men under låneoppholdet i Willem II imponerte han noe voldsomt og scoret 13 mål på 16 kamper.

Dortmunds skriver på Twitter at alle parter er enige om å holde overgangsdetaljene hemmelige, men klubbens sportssjef Michael Zorc sier at Dortmund kommer til å følge nøye med på Isaks utvikling fremover.

Expressen melder at Dortmund har sikret seg en tilbakekjøpsklaul i svenskens kontrakt i overgangsavtalen med Real Sociedad.

Han blir nå den fjerde svensken hittil som skal representere Real Sociedad. Tidligere har svenskene Agne Simonsson, Mattias Asper og Håkan Mild spilt for klubben, skriver Aftonbladet.

Real Sociedad endte på en niendeplass i La Liga forrige sesong, tre poeng bak sjuendeplassen som ville gitt kvalifiseringsspill til Europa League.