TIL INSPIRASJON: God sommer Norge skal få sydd sin egen maskott, og trenger at du sender oss ditt forslag. Tegningen skal nemlig bli til en bamse!
TIL INSPIRASJON: God sommer Norge skal få sydd sin egen maskott, og trenger at du sender oss ditt forslag. Tegningen skal nemlig bli til en bamse! Foto: Lene Noss Ditmansen.

God sommer Norge trenger din hjelp – vil du tegne vår nye maskot?

Bli med i God sommer Norges maskot-konkurranse!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Har du lyst til å designe God sommer Norges nye maskot? Tegn og send inn ditt forslag før 20. juni, så kanskje nettopp ditt verk blir TV 2-programmets nye omreisende maskot!

Maskoten, som enda ikke har verken navn eller utseende, skal legge ut på en reise i Norge og besøke så mange steder som mulig. Reisen blir dokumentert på sosiale medier med egen hashtag og dukker opp i sendingene i ny og ned for å «fortelle» om sine opplevelser.

Men først må den altså få liv. Maskoten vil bli sydd av Lene Noss Ditmansen, som har spesialisert seg på å forvandle tegninger til fysiske bamser.

– Barns fantasi er jo helt fantastisk, og det er veldig gøy å se hvor glade de blir når figuren deres «kommer til live», sier hun.

Det er vanligvis barns tegninger som blir omgjort til bamser av Ditmansen. Men det er ingen aldersgrense på denne konkurransen – verken øvre eller nedre.

Slik deltar du

Ta bilde av tegningen og send til God sommer Norge på Facebook, eller legg den ut på Instagram med hashtagen #gsnreisemaskot og #godsommernorge.

Vinneren kåres den 20. juni og blir offentliggjort på TV2.no og God sommer Norges Facebookside.

Vinneren får også æren av å ta med reisemaskoten på sine første feriedager i sommer, før den fortsetter videre på ferden.

Tips til tegnede bidrag:

  • Bruk fantasien, tegn akkurat hva du vil, gjerne noe du blir glad av å se på.
  • Ta gjerne utgangspunkt i at figuren skal være et dyr, ikke et menneske.
  • Få med hele ansiktsuttrykket - Bruk fine farger, (PS: GSN ønsker seg gjerne noe med innslag av gult).
  • Ikke kopier en allerede eksisterende figur du har sett, da kan den ikke brukes
  • Den trenger (helst) ikke være perfekt!
  • Juryen vil legge vekt på kreativitet, glede og sommerlig inspirasjon.
  • Ikke tenk på hvordan den skal bli en figur, det tar Ditmansen seg av.
  • Maskoten vil bli utstyrt med reiseregler fra redaksjonen.

Ønsker «uperfekte» forslag

God sommer Norge understreker at dette ikke er en konkurranse om hvem som er flinkest til å tegne, her kan alle delta! Faktisk kan det være en fordel om figuren er litt usymmetrisk.

– Alt man får kjøpt i butikkene er jo symmetrisk, så det usymmetriske i tegningene er det som skaper sjarmen med kosedyret, sier Ditmansen.

Husker spesielt én bamse

Ditmansen har drevet Myk og Rar siden 2013, og fikk den glimrende forretningsideen etter at datteren ønsket seg en bamse som var umulig å få tak i. Siden den gang har hun produsert rundt 50 bamser i året, men det er én bamse hun husker spesielt godt.

Lene med et utvalg bamser. Foto: Lene Noss Ditmansen.
Lene med et utvalg bamser. Foto: Lene Noss Ditmansen.

– Jeg fikk plutselig henvendelse fra besteforeldrene til en åtte år gammel gutt. Han hadde sett muligheten selv på internett og tegnet et monster ved navn Helmer.

På tross av at besteforeldrene hadde tilbudt han en sykkel var det ikke noe han ønsket seg mer enn at Helmer «skulle bli virkelig».

Det var en svært glad 8-åring som mottok monsteret sitt, og siden har Helmer vært på flere sykehusbesøk, i følge Lene.

– Det er kanskje litt vrient å leve av og produsere bamser på denne måten, men veldig motiverende å se reaksjonen til barna når de mottar noe de selv har vært på å lage, forteller Ditmansen.

Vil du ta med maskoten på ferie i sommer?

Da kan du følge med på God sommer Norges sosiale medier i sommer, som jevnlig vil oppdatere hvor maskoten befinner seg. Kanskje dukker den opp på et sted nær deg? Mer informasjon kommer snart.

God sommer Norge går på lufta mandag 29. juli.

Bilder til inspirasjon. Foto: Lene Noss Ditmansen
TIL INSPIRASJON: Her er andre bamser som har blitt skapt ut av en tegning!