USA med ny scoringsrekord i VM – knuste Thailand utrolige 13-0

USAs fotballjenter har satt ny rekord i VM.

USA – Thailand 13-0:

Det var ventet at USA ville få det lett i tirsdagens gruppespillskamp i VM mot Thailand.

Men at USA skulle få det så enkelt var det få som trodde.

USA smadret nemlig Thailand utrolige 13-0 og satte ny rekord i VM.

Den forrige rekorden tilhørte Tyskland, som slo Argentina 11-0 i september 2007.

Morgan scoret fem
Alex Morgan scoret fem mål for de regjerende verdensmesterne da Thailand ble fullstendig ydmyket og sendt i garderoben med hele 13 baklengsmål. USAs største stjerne tangerte med sine fem mål dermed Michelle Akers målrekord fra en VM-kamp fra 1991.

– Alle mål teller i denne turneringen, og det er dette vi har jobbet med på trening. Vi var virkelig kliniske i angrepet, og fikk ballen inn, sa Alex Morgan etter rekordkampen, ifølge BBC.

– Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si nå. Ballen spratt min vei i dag og nå ser jeg bare frem til neste kamp. Jeg er virkelig stolt over laget vårt i dag, mente storscoreren.

Lavelle (2), Horan, Mewis (2) og Rapinoe tegnet seg også på scoringslisten for USA da de noterte seg for tidenes største VM-seier. Morgan ble forøvrig den første i VM-historien med fem mål og to målgivende i en VM-kamp.

Totalt har Morgan nå like VM-mål som Mia Hamm (8). Kun Abby Wambach (14) og Michelle Akers (12) har scoret flere VM-mål totalt for USA.

Gikk gråtende av banen
USAs rekordseier forbløffet ekspertene. Thailands spillere gikk gråtende av banen etter det største tapet i VMs historie.

– Det skal ikke være en så stor klasseforskjell i et VM, selv om USA vartet opp med en skikkelig oppvisning. Med tanke på Thailand så var det nesten vondt å se på til slutt, poengterte TV 4-ekspert Malin Swedberg.

– Det føles tungt å se en kamp slutte på denne måten, mente ekspertkollega Lotta Schelin i studio, ifølge Aftonbladet.

Etter tirsdagens rekordseier er USA storfavoritt til å avansere fra gruppe F sammen med Sverige.

På en dag der både europamester Nederland og Sverige måtte kjempe lenge for å innkassere seirer, holdt amerikanerne altså lekestue med Thailand.

Alex Morgan, som skulle bli kampens store spiller, åpnet målfesten etter elleve minutter. Deretter scoret Rose Lavelle og Lindsey Horan og sørget for en behagelig 3-0-ledelse til pause.

Over i annen omgang måtte Thailand-keeper Sukanya Charoenying plukke fire baller ut av nettet i løpet av seks minutter. Samantha Mewis (2), Morgan og Lavelle noterte seg for målene.

Som om ikke det var nok: USA scoret seks ganger fra og med det 74. minuttet. Morgan sto for to av dem, i tillegg til to målgivende pasninger, mens også Megan Rapinoe, Mallory Pugh og Carli Lloyd skrev seg inn i målprotokollen.

Det er liten tvil om at verdensmesteren fra 2015 mener alvor også i år.

De to beste lagene i hver av de seks VM-gruppene, samt de fire beste treerne, går videre til åttedelsfinalene.