HER STARTER JOBBEN MOT NESTE HINDER: Allerede i det kampen er over tenker landslaget på sin viktige «recovery-strategi».
HER STARTER JOBBEN MOT NESTE HINDER: Allerede i det kampen er over tenker landslaget på sin viktige «recovery-strategi». Foto: Stian Lysberg Solum/NTB

– Kampen går på repeat. Folk sovner ikke før fire om natten

Sene kamptidspunkt gir ekstra utfordringer for det norske laget i VM.

Beachcomber French Riviera (TV 2):

Dagen etter 1-2 mot Frankrike møter det norske landslaget pressen på spillerhotellet Beachcomber French Riviera.

Stemningen er god til tross for det bitre tapet mot vertsnasjonen, men det er også tydelig at det er en gjeng som ikke har hatt den lengste av netter langs den franske kysten.

Kaffekoppene sitter løst, og det er kanskje ikke så rart når oppgjøret på Allianz Riviera i Nice ikke var ferdig før nærmere elleve onsdag kveld.

– For min del er det veldig mye kaffe. Det blir veldig sene netter. Det er vel ikke folk som sovner før i tre-fire-tiden, og det blir ikke så veldig mye søvn etter kamp. Jeg vet ikke om alle eksperter sier at man kan hente inn søvn, men vi har heldigvis muligheten til å sove godt andre dager, sier Kristine Minde til TV 2.

– Med en gang man lukker øynene, så går kampen på repeat

Venstrebacken bekrefter at gårsdagens nederlag mot Frankrike har vært noe hun har ligget og tenkt på mens store deler av Norges befolkning sov i natt.

– Med en gang man lukker øynene, så går kampen på repeat veldig mange ganger, sier Wolfsburg-spilleren.

Også Guro Reiten møter TV 2 med en kaffekopp i hånden, men hun forklarer at hun faktisk trolig har hatt flere timer på puten enn lagvenninnene.

– Jeg må ha litt kaffe. Det er ikke så tidlig, men når man spiller så sent, så blir det jo litt mindre søvn. Jeg sovnet ganske tidlig i forhold til andre, smiler hun.

Tilrettelagt for å snu døgnet: – Vi sover litt på dagen

Etter kampslutt er det intervjuer i pressesonen og garderobetid, før middag venter for laget klokken halv ett om natten. Det er ikke rart at det blir lange netter for Reiten og co.

– Vi er ikke på rommet før i ett- halv to-tiden, så det blir jo en ekstremt lang dag. Samtidig har vi jo lagt til rette for det. Vi står opp litt senere, vi sover litt på dagen, og sånn vil det jo være videre her også. Det er bare å snu om litt på døgnet.

– Hvordan er natten etter en kamp som i går?

– Nå har jeg sovet ganske bra til å være meg på en kampdag. Jeg pleier å slite litt med det, men ikke i natt. Det var en fantastisk ramme rundt kampen i går. Det var sinnssykt artig å få lov til å være ute på banen og oppleve det der. Det er ikke sånn det pleier å være i Toppserien, så det var kult. Så er det artig å se at vi er på høyde med og kjemper med en av de største favorittene. Også er vi jo en gjeng vinnerskaller, så vi er jo ikke så fornøyd med at vi taper, sier den nylig Chelsea-klare LSK Kvinner-profilen.

Kapteinen innrømmer at det er vanskelig å få spist alt man skal

Maren Mjelde forteller at hun selv sovnet klokken to og at hun stiller utladet etter en god natts søvn. Det største problemet for kapteinen er imidlertid mengden fôr som må inntas før kamp.

– Det er jo veldig viktig å spise for å prestere, rett og slett. Kampdagen er egentlig ekstrem med tanke på inntak av mat. Hva skal jeg si? Det er vanskelig å få i seg så mye mat som det vi får servert. Men skal man prestere, så er det viktig å ha nok energi, sier 29-åringen.

Martin Sjögren, som kun tok seg tid til å se 1. omgang om igjen før han la seg i natt, forklarer at det er en ekstra utfordring med de sene kamptidspunktene Norge har vært overfor så langt i mesterskapet.

– Det er klart det er litt annerledes for oss. Det er ikke mange som er vant med å spille så sent. Det blir sene kvelder, så derfor blir de to dagene som kommer nå ekstremt viktige. Først for å fylle på alt med væske og mat, men også å få sove og hvile. Det er den beste måten å hente seg inn på, sier landslagssjefen.

– Det er veldig viktige timer

Torsdag er det restitusjonstrening for de som var på banen i Nice onsdag, mens resten av gruppen har en tøffere trening. Fredag får hele gruppen fri, før det skal drilles igjen inn mot Sør-Korea-kampen som spilles mandag. Sjögren poengterer også hvor nøyaktig man må være i timene etter kampslutt i et mesterskap som dette.

– Det er veldig viktige timer. Vi har en «recovery-strategi» for påfylling av energi, der det først handler om å fylle på så fort som mulig med væske. Så har alle egne saker som de skal stappe i seg innen de går i mixed zone. Deretter har vi litt ulike strategier.

– Vi har selvsagt middag når vi kommer tilbake, men etter det så handler det jo om å finne roen så fort som mulig. Det er klart at etter en sånn kamp som i går med fullsatte tribuner og alt det som hendte, så er det klart at det ikke er helt enkelt å få ned pulsen. Da har vi litt ulike tilbud til dem på hva som kan være bra å gjøre for at man kanskje skal kunne få komme i ro, for å sovne, og så har vi litt senere frokoster og sånt. Vi har en klar strategi for hvordan vi skal gjøre det for at man best mulig skal hente seg inn igjen, forklarer han.

PS! Også den siste av Norges tre innledende VM-kamper går sent på dagen. Mandag klokken 21.00 står Sør-Korea på motsatt banehalvdel i Reims, i det som blir en avgjørende kamp for videre deltakelse i mesterskapet.