Stargate hyllet med pris av kronprins Haakon

PRINDSENS HAGE, OSLO (TV 2): Produsentduoen Stargate kåret til Årets internasjonale suksess.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prisen «Årets internasjonale suksess» ble tirsdag ettermiddag utdelt av kronprins Haakon i Prindsens Hage i Oslo sentrum.

Prisen er et samarbeid mellom Spellemann og Music Norway for å hedre internasjonale suksesshistorier som bidrar til å øke norsk musikkeksport.

100.000 kroner

Blant nominerte som Cashmere Cat, Sigrid, Leif Ove Andsnes og Lise Davidsen, var det trønderne Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen i produsentduoen Stargate som stakk av med den gjeve prisen.


– Det er en stor ære, det er veldig hyggelig å få denne av kronprins Haakon. Tusen takk til Spellemann og Music Norway, musikk er en av de viktigste verdensspråkene, og at Music Norway anerkjenner internasjonal satsing er veldig, veldig bra, sa duoen fra scenen etter å ha mottatt prisen.

I tillegg til en spellemannharpe, mottar Stargate et stipend fra Kulturdepartementet på 100.000 kroner.

Hensikten er å gi prisen videre til et miljø som har inspirert dem.

Hermansen og Eriksen har valgt å gi pengesummen til Limpi Music (Lillehammer Institute of Music Production). Skolen utvikler låtskrivere og produsenter, og pengene skal gå til reisestipend for utvalgte studenter.

Prisen ble første gang delt ut i 2016, under navnet Eksportprisen. Siden den gang har Kygo, Alan Walker og Ina Wroldsen mottatt prisen.

Grammy-vinnere

I 2009 vant Stargate en Grammypris for Ne-Yos låt «Miss Independent». Tidligere samme år ble duoen utnevnt til årets produsenter av Billboard hot 100.

Stargate har tidligere stått bak hitlåter som Beyoncés «Irreplacable» og «Beautiful Liar», Rihannas «Only Girl (In the World)», «Diamonds» og «Rude Boy». De har også produsert Wiz Khalifas monsterhit «Black & Yellow», og Chris Browns «With You».