PROVOSERT: Emre Belözoglu er blant flere tyrkiske spillere som er provosert etter mottakelsen i Island.
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX .
PROVOSERT: Emre Belözoglu er blant flere tyrkiske spillere som er provosert etter mottakelsen i Island. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX . Foto: Lien, Kyrre

– Det de har gjort mot oss er respektløst og grovt

Det tyrkiske fotballandslaget raser etter måten de ble behandlet på Keflavik flyplass i Island.

Tyrkia møter Island i EM-kvalifiseringskamp i Reykjavik i kveld. Det tyrkiske landslaget ble provosert av mottakelsen på Keflavik flyplass. Spillerne måtte vente på flyplassen i tre timer på grunn av gjentatte gjennomganger av bagasjen.

– Vi ble undersøkt mer enn én gang, som var helt unødvendig. Vi har ventet helt til nå, sa landslagskaptein Emre Belözoglu til ventende medier ifølge Ekstrabladet.

– Det de har gjort mot oss er respektløst og grovt. De tok all bagasjen vår og gikk gjennom det om og om igjen. Vi fløy i seks og en halv time, og ventet i tre timer, sa visekaptein Burak Yilmaz.

Flere journalister møtte opp for å ta imot de tyrkiske spillerne. Blant mikrofonene ble også en oppvaskbørste holdt opp mot Belözoglu. Ifølge The Guardian filmet mannen med kosten seg selv på mobilen, som skal ha blitt vist på tyrkisk TV.

Den tyrkiske presidenten Tayyip Erdogans talsmann, Ibrahim Kalin, reagerte sterkt på Twitter.

– Respektløsheten ovenfor vårt landslag i Island er uakseptabel, og vi vil gjøre det som er nødvendig. Landslaget vårt skal svare på fotballbanen, skrev Kalin på sin Twitter-konto.

Den tyrkiske utenriksministeren Mevlut Cavusoglu delte også sin frustrasjon over hendelsen på Twitter.

– Behandlingen av det tyrkiske fotballandslaget på Islands Keflavik flyplass var ikke i tråd med den diplomatiske høflighet og sportslige atferd, skrev Cavusoglu på sin Twitter-konto.

Ifølge Dagsavisen har Islands flyplassoperatør (ISAVIA) forsvart gjennomgåelsen som rutinemessig, og klandrer noen tyrkiske spillere for ikke å være samarbeidsvillige.

Tyrkia leder foreløpig gruppe H i EM-kvalifiseringen etter tre kamper.