Jan Jönsson jubler for seirer etter Eliteseriekampen i fotball mellom Sandnes Ulf og Aalesund.
Jan Jönsson jubler for seirer etter Eliteseriekampen i fotball mellom Sandnes Ulf og Aalesund. Foto: Carina Johansen

Bekreftet: Jan Jönsson tilbake i Stabæk

Jan Jönsson erstatter Henning Berg som Stabæk-trener.

Det bekrefter Stabæk tirsdag formiddag, når Jönsson leder treningen på Nadderud.

59-åringen ledet Stabæk mellom 2005 og 2010 og er altså tilbake på gamle trakter.

Bærumsklubben har vært på trenerjakt etter at Henning Berg forlot klubben til fordel for Omonia Nikosia på Kypros torsdag.

– Det føles veldig bra. Dette har gått fort. Sånn er det i fotballverden. Henning skal til Kypros, og da åpnet det seg en stilling her. Jeg har ikke vært ledig lenge etter to år i Japan, og hadde i utgangspunktet tenkt meg en liten ferie, men slik ble det ikke, sier Jönsson til Stabak.no.

Under Jönssons lederskap gikk Stabæk fra 1. divisjon i 2005 til seriegull i eliteserien i 2008. Bærumsklubben hadde blant annet Alanzinho, Daniel Nannskog og Veigar Pall Gunnarsson å skimte med.

– Stabæk betyr veldig mye for meg. Dette er klubben jeg har vært i lengst som trener, og har hatt størst fremgang i totalt sett.

Under Jönssons lederskap gikk Stabæk fra 1. divisjon i 2005 til seriegull i eliteserien i 2008. Bærumsklubben hadde blant annet Alanzinho, Daniel Nannskog og Veigar Pall Gunnarsson å skimte med.

Etter at svensken forlot blåtrøyene for å søke nye utfordringer har det gått nedover for Stabæk. Laget spilte 1. divisjon i 2013 og har siden vært på nedre halvdel i eliteserien med unntak av bronsesesongen i 2015. Stabæk har syv poeng etter åtte kamper så langt denne sesongen.

– Det handler om å fokusere på nuet, og forberede oss så godt vi kan til Tromsø-kampen. Jeg har fulgt med Stabæk på avstand, og har merket meg at det er et velfungerende akademi og mange bra ungdommer som kommer frem. Vi skal fokusere på spillet og prestasjonene.

Jönsson har siden trent Rosenborg, Aalesund og Halmstad, samt japanske Sanfrecce Hiroshima og Shimizu S-Pulse.