Brytebrød med cottage cheese

Brytebrød er perfekt til suppe eller en salat, til frokost eller nistemat. Bak dobbel porsjon og frys det du ikke spiser opp.

Grove bryteboller bakt med cottage cheese

12-14 stk. Oppskriften kan dobles.

  • 3 dl melk
  • 400 g cottage cheese
  • 25 g smør eller 2 ss olje
  • 1 ts salt
  • 25 g gjær
  • 1 dl havregryn
  • 4 dl sammalt hvete, grov
  • ca. 5 dl hvetemel (begynn med 3 dl)
  • egg til pensling
  • linfrø, valmuefrø eller sesamfrø til dryss

Varm melk, cottage cheese og smør/olje til fingervarmt.

Elt sammen melkebandlandingen, salt, grov sammalt hvetemel og ca. 3 dl hvetemel for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Tilsett resten av hvetemelet litt etter litt til du får en glatt, smidig, men ikke for fast deig. Dekk til bakebollen og sett til heving 30-40 min.

Ta deigen ut på bakbordet, elt sammen, del i 12-14 biter og trill ut til runde boller.

Sett bollene med litt avstand på et bakepapirkledt stekebrett, slik at bollene vil ese sammen under etterhevingen. Dekk med et klede. Etterhvev i 30-40 min.

Pensle med egg og dryss med frø.

Stek i varm stekeovn 225°C i 12-15 min på midterste rille.

Avkjøl på rist. Vil du ha myk skorpe avkjøl under et klede.