– Det er rett og slett urovekkende

TV 2s fotballekspert mener det er noe som ikke stemmer med Norges forsvarsspill og mener prestasjonen mot Færøyene var urovekkende.

Færøyene - Norge 0-2 (0-0)

Se sammendrag fra kampen i vinduet øverst!

Mot Romania fredag mistet Norge seieren på overtid. I mandagens kamp mot Færøyene, som Norge var nødt til å vinne for å holde liv i EM-drømmen, klarte Norge å ro i land seieren. Men ikke uten problemer.

Færøyene hadde flere store sjanser og kom til tider lett igjennom Norges forsvarsrekke. Det bekymrer TV 2s eksperter.

– Det som skuffer meg mest i dag er forsvarsarbeidet sånn generelt, med dårlig jobbing, intensitet, mye dårlig første forsvarerjobbing. Strukturen sitter der, men jobbingen er altfor dårlig, sier Egil Drillo Olsen i TV 2s studio.

– Urovekkende

TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt synes det norske forsvaret har prestert dårlig over flere kamper, og synes det er urovekkende.

– Det er et eller annet som ikke stemmer helt altså med forsvaret vårt. Det er noe som er litt i ubalanse. Om de ikke får nok hjelp fra de foran eller et eller annet, men det er noe som jeg lurer på om er det personlig. Har de ikke funnet det rette laget? Håvard Nordtveit spiller veldig lite, spiller nesten ikke fotball. Er det sammensetningen som ikke er riktig? Men vi gir i fra oss veldig mye sjanse mot Færøyene, og det er rett og slett urovekkende, sier Thorstvedt.

I andreomgang var Færøyene svært nære utlikning med et stolpeskudd etter en corner. Men Norge slapp med skrekken og kunne glede seg over 0-2 minutter senere.

– De er bra på corner. Vi så kampen mot Spania, og de skapte vel tre-fire store sjanser på corner der også. Så vi visste at de var bra på corner, men vi har kanskje slitt litt på defensiv dødball også. Men de hadde en stor sjanse og det er sånn som kan skje på corner. Men det er for dårlig av oss og heldigvis scoret de ikke på den store de hadde i andreomgangen, sier Ole Kristian Selnæs til TV 2.

Berge: – I dag var vi ikke gode nok

I Sten Grytebust sitt fravær voktet André Hansen det norske buret og holdt nullen. Han synes det var kjekt å være tilbake i landslagsdrakt, men innrømmer at Færøyene hadde flere store målsjanser.

– Jeg fikk stort sett tatt meg av det som jeg kunne ta meg av, så tok stopperne seg av resten, også hadde de i tillegg noen store sjanser. De pumpet innlegg og vi fikk hansket bra med en del av dem, men de hadde også noen feite sjanser. Det skal vi ærlig innrømme, sier Hansen.

Landslagstrener Lars Lagerbäck synes ikke Norge leverte varene i forsvar, og mener Færøyene til tider hadde et godt tak på de norske landslagsherrene.

– Man kan jo si at de nøytraliserte oss veldig bra, så vi hadde klare problemer. Vi skapte en del sjanser, men det gjorde jo de også faktisk. Vi hadde jo flere, men det som jeg sa på forhånd, de er veldig vanskelig å bryte ned.

Lagerbäck mener spillerne ble stresset da Færøyene presset på etter Norges 0-1-scoring.

– Vi spiller litt stressende, særlig i forsvarsspillet vårt. Det blir en overambisjon og vi jager spillere og de er faktisk tilstrekkelig bra til å spille oss bort. Vi var ikke hundre prosent, og langt i fra vår måte å spille på.

Sander Berge og resten av spillergruppen var naturligvis glade for seier og tre poeng, men Berge mener de ikke presterte godt nok mot Færøyene.

– Det var deilig å ri det i land. Selvfølgelig, vi leder 1-0 og så får de litt vel mye ballbesittelse og går litt i den samme fellen som sist. Men vi holder bedre stand denne gangen, og fikk satt 2-0 og fikk bedre kontroll, sier Berge.

– Vi kan ikke slippe dem så mye inn i kampen som i dag, for i dag var vi ikke gode nok, legger han til.

– Du ser bak resultatet selv om dere tar en forventet seier?

– Vi gjør jobben og vinner 2-0. Det er solid i seg selv. Vi visste at å komme hit på kunstgress kom til å bli tøft. Spania ledet jo 3-1 her og holdt på å slippe inn 3-2. Det er ikke bare å komme hit og vinne med et par mål. Men vi har mer å gå på, og det blir vel tight mot slutten her, sier Berge.